Ai băut vreodată apă cu miere pe stomacul gol? Dacă nu, ar trebui să o faci. Efectele sunt extraordinare.
Mierea combinată cu apă caldă va menţine corpul bine hidratat şi plin de energie. Apa cu miere este un medicament unic ce detoxifică bine corpul, elimină paraziţii din tractul digestiv, reface microflora intestinului gros şi ajută la eliminarea bacteriilor, potrivit suntgospodina.net.
Adaugă o linguriţă de miere într-un pahar cu apă caldă. De asemenea, poţi adăuga şi câteva picături de suc de lămâie. Bea această băutură pe stomacul gol. O poţi bea şi seara.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui un pahar cu apă sub pat, în fiecare noapte. La ce să fii atent dimineața
Mierea este extraordinară și în combinație cu păpădia. Iată cum poți face sirop:
Ai nevoie de:
100 gr flori de păpădie
1 kg zahăr
1 buc. lămâie
Cum să prepari sirop de păpădie
Pentru acest sirop va trebui să aduni în jur de 100 grame de flori de păpădie, de culoare galbenă, pe care trebuie să le speli foarte bine sub un jet de apă rece, scrie cumsa.ro. După aceea, lasă-le la uscat pe un prosop de hârtie. Pasul urmator este sa colectezi petalele, deoarece baza aceea verde este plină de un lichid alb, puțin amar. În cazul în care nu vrei să prepari siropul de păpădie imediat, poţi pune petalele într-un recipient care se închide etanş, iar apoi să îl pui la congelator.
Procesul de preparare va dura două zile. Primul pas este să pui petalele într-o oală, peste care adaugi un litru de apă. Pune oala pe foc şi las-o să dea în clocot pentru aproximativ 30 de secunde. După aceea, ia-o de pe foc, acoper-o şi las-o să stea aşa peste noapte. Îţi sugerăm să laşi oala să stea într-un loc răcoros sau să o pui în frigider. Cea mai bună modalitate de preparare este să o pui în frigider.
Vezi și: Nu arunca apa în care ai fiert cartofii! Ce poți face cu ea. Te ajută mult
A doua zi, trebuie să strecori conţinutul folosind o bucată de tifon cu ajutorul căruia să presezi şi să scoţi cât mai multă apă din petale. Lichidul pe care l-ai obţinut se pune într-o oală, peste care se mai adaugă un kilogram de zahăr alb sau zahăr brun. Poţi adăuga şi puţină miere, dar neapărat adaugă şi sucul de la o lămâie deoarece acesta previne cristalizarea şi dă un gust acrişor.
Oala se pune la foc mic, iar ocazional trebuie să amesteci conţinutul. După aproximativ o oră, siropul ar trebui să fie gata. Dacă vrei să obţii un sirop de păpădie cu o consistenţă mai mare, atunci trebuie să îl laşi pe foc mai mult. Desigur, trebuie să ştii şi cum să păstrezi acest sirop de păpădie. După ce acesta s-a răcit un pic, pune-l într-un borcan sau sticlă, iar după aceea depozitează-l în frigider.
Vezi și: De ce să-ți pui bicarbonat de sodiu în șosete. Rezultate excelente
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News