Ce se întâmplă dacă înghiţi seminţe de pepene

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mulţi au obiceiul să mănânce pepenele cu tot cu sâmburi. Ce se întâmplă în corpul nostru când îi înghiţim?

Unii le mănâncă fără probleme, alții le dau la o parte cu o precizie chirurgicală. Însă ce nu se ştie e că semințele de pepene pot fi chiar o gustare foarte sănătoasă, dacă sunt consumate corect şi în cantităţi rezonabile.

Dacă se întâmplă să înghiţi seminţe de pepene nu te impacienta! Nu e nicio problemă! Nu te va durea stomacul, nici nu te vei trezi cu semne sau roşeaţă pe piele aşa cum spun unii "păţiţi", în online. Ca oricare alte seminţe, vor trece lejer prin sistemul digestiv fără a provoca probleme. Totuși, în cantități mari, pot deveni dificil de digerat și pot provoca disconfort gastric sau intestinal.

Există, de asemenea, unele cazuri rare în care semințele de pepene pot provoca obstrucții intestinale, în special la copii mici sau la persoane cu tulburări gastrointestinale preexistente. Se întâmplă atunci când semințele formează o masă compactă și nu pot fi eliminate pe cale naturală. Este urgent să vedeţi un doctor într-o astfel de situaţie. 

Ce conţin seminţele de pepene

Pentru a profita de conținutul nutrițional al sâmburilor de pepene, trebuie lăsate la încolțit. Astfel, se vor obține germeni, mult mai ușor de digerat și încărcați de substanțe nutritive. Semințele pot fi inclusiv lăsate la uscat și băgate, apoi, la cuptor, notează CSID. După ce se decojesc se consumă ca atare sau pot fi adăugate în salate sau iaurturi.

Iată câteva beneficii ale consumului de semințe de pepene:

Sursă de nutrienți: Semințele de pepene conțin nutrienți esențiali cum ar fi proteine, fibre, grăsimi sănătoase, vitamine (vitamina E și vitamina B) și minerale (cum ar fi magneziu, fier și zinc).

Antioxidanți: Semințele de pepene sunt bogate în antioxidanți. Licopenul și vitamina E pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a daunelor provocate de radicalii liberi în organism.

O inimă mai puternică: Grăsimile sănătoase din semințele de pepene, cum ar fi acizii grași omega-3 și omega-6, contribuie la menținerea sănătății inimii, reducând riscul de boli cardiovasculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel