Află în articol ce se întâmplă cu șoferii care iau în rate polițele RCA, dar nu le mai plătesc.
Prețurile polițelor RCA au crescut considerabil în ultimul an, iar din această cauză, tot mai mulți șoferi au ales să plătească asigurarea în rate.
"Astfel, un client care anul trecut a avut clasa B3 și acum are B4, anul trecut, cel mai ieftin asigurator a avut suma de 900 de lei. Automat, anul acesta clientul, cel mai ieftin preț, a plătit 1185 de lei", a explicat reprezentantul unui asigurător la Pro Tv.
Unii dintre șoferii care cumpără polițele RCA în rate, o achita numai pe prima. Astfel, aceștia rămân cu hârtia care dovedește că asigurarea este valabilă un an de zile, deși, în realitate, polița este anulată. În cazul unui accident, cu un şofer care este în această situaţie, daunele se obțin foarte greu.
"S-au gândit că dacă au posibilitatea de a plăti în rate, și pe asigurare scrie că valabilitatea este un an de zile, ca următoarea rată să nu mai plătească, și au fost cazuri", a spus George Spătaru, broker asigurări.
"Am întâlnit și eu un caz în care o persoană era lovită de un autovehicul care avea asigurarea în rate, numai că ratele nu mai fuseseră plătite, și practic asigurarea nu mai era valabilă, deci ei practic au un document care aparent este în termen, dar nemaifiind plătit, asigurarea aceea nu mai produce efect", a declarat Dan Barbu, președintele Patronatului Operatorilor de Service Auto.
Ce se întâmplă cu șoferii care iau în rate polițele RCA, dar nu le mai plătesc? Amenzile pentru șoferii care nu au asigurare pot ajunge și la 2.000 de lei. Ei rămân fără certificat și plăcuțele de înmatriculare, până prezintă dovada că au plătit polița RCA. Polițiștii au posibilitatea să verifice valabilitatea unei asigurări cu ajutorul unui sistem și să nu ia în considerare doar hârtia prezentată de șoferi.
Pentru ca imprevizibilitatea vieții să nu ne prindă pe picior greșit trebuie să ne luăm măsuri de precauție. Achiziționarea diferitelor tipuri de asigurări este cea mai eficientă măsură de precauție pe care putem să o luăm pentru ca imprevizibilitatea vieții să nu ne prindă pe picior greșit.
RCA-ul este cea mai comună asigurare pe care putem să o achiziționăm și fără de care nu putem utiliza în condiții legale autoturismul. Aceasta trebuie să fie achiziționată periodic și poate fi utilizată în momentul în care producem un accident auto soldat cu victime sau daune materiale. Rca-ul poate fi utilizat doar în momentul în care noi suntem vinovați de producerea accidentului. Pentru că utilizarea asigurării rca conduce la creșterea prețului pe care va trebui să îl plătim atunci când vom achiziționa o nouă asigurare rca trebuie să facem tot ceea ce putem pentru a putea preveni utilizarea asigurării rca. Conducerea prudentă a autovehiculului este una dintre cele mai eficiente soluții pe care fiecare șofer trebuie să o implementeze pentru a putea preveni comiterea accidentelor auto.
Asigurarea CASCO este un alt tip de asigurare auto. Spre deosebire de RCA care este obligatorie deținerea acesteia, CASCO este un tip de asigurare facultativă. Aceasta poate fi utilizată pentru a putea acoperi daunele materiale comise propriului autovehicul chiar și în cazul în care tu ești vinovat de producerea accidentului auto care a condus la avarierea propriului autovehicul. De asemenea, CASCO poate fi utilizată și pentru plata pagubelor materiale sau umane comise altor persoane participante la trafic. Mai poate fi utilizată și în momentul în care propriul autovehicul a suferit daune ca urmare a apariției unor incendii, furturi, acte de vandalism, etc. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News