Află în articol ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ciocolată zilnic.
Dacă ești un iubitor de ciocolată, s-ar putea să te simți confuz și să nu știi dacă aceasta este benefică sau dăunătoare pentru sănătate. După cum știți, ciocolata este diferită, avem ciocolată albă, ciocolată cu lapte și ciocolată neagră.
Toate au ingrediente diferite și, ca urmare, profilurile lor nutriționale nu sunt aceleași, scrie eatingwell.com. O mare parte din cercetări au fost efectuate pe ciocolata cu lapte și ciocolata neagră, deoarece acestea conțin substanțe solide de cacao, părți ale plantei de cacao. Multe dintre presupusele beneficii pentru sănătate ale ciocolatei sunt legate de componentele solide de cacao. S-ar putea să vă surprindă, dar ciocolata albă, de fapt, nu conține substanțe solide de cacao, conține doar unt de cacao.
Există totuși beneficii pentru sănătate atunci când mâncăm ciocolată în mod regulat? În acest articol, vom împărtăși cele mai recente cercetări privind efectele asupra sănătății ale consumului regulat de ciocolată.
Ciocolata neagră și cea cu lapte conțin substanțe solide de cacao, părți ale plantei de cacao, deși în cantități diferite. Cacao conține flavonoide – antioxidanți care se găsesc în anumite alimente, cum ar fi ceai, fructe de pădure, legume cu frunze și vin. Flavonoidele au diverse beneficii pentru sănătate, inclusiv îmbunătățirea sănătății inimii. Deoarece ciocolata neagră are un procent mai mare de cacao este mai bogată în flavonoide.
O recenzie din 2018 din jurnalul Reviews in Cardiovascular Medicine a constatat o oarecare promisiune în îmbunătățirea panourilor lipidice și a tensiunii arteriale atunci când se consumă cantități moderate de ciocolată neagră în fiecare zi sau o dată la două zile. Cu toate acestea, studiile din domeniu au avut rezultate mixte și sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma aceste beneficii potențiale pentru sănătate.
De exemplu, un studiu din 2017 din Journal of the American Heart Association a constatat că consumul de migdale cu ciocolată neagră sau cacao a îmbunătățit profilurile lipidice. Cu toate acestea, consumul de ciocolată neagră și cacao fără migdale nu a îmbunătățit profilul lipidic.
După cum am menționat mai sus, ciocolata cu lapte și cea neagră au profiluri nutriționale diferite. O altă diferență este că ciocolata neagră este mai bogată în magneziu. Potrivit USDA, 50 de grame de ciocolată neagră conțin 114 miligrame de magneziu, ceea ce reprezintă aproximativ 35% din doza alimentară recomandată la femeile adulte.
Ciocolata cu lapte conține aproximativ 31 de miligrame de magneziu în 50 de grame. S-a demonstrat că magneziul ajută la relaxarea mușchilor, inclusiv a mucoasei uterine. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale, ceea ce poate induce poftă de ciocolată femeilor aflate la menstruație, conform unui articol din 2020 publicat în Nutrients.
Potrivit unui studiu din 2021 din Journal of Nutrition, anemia cu deficit de fier este în creștere. Poate duce la simptome precum oboseală, slăbiciune și amețeli. Dar pentru voi, iubitorii de ciocolată, avem vești bune! Ciocolata neagra este o sursa bună de fier. O porție de 50 de grame de ciocolată neagră conține 6 miligrame de fier.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News