Ghimbirul oferă numeroase beneficii atât atunci când este consumat crud, cât și atunci când se folosește la ceai.
Ghimbirul este folosit de mii de ani în medicina tradițională, fiind folosit pentru tot felul de afecțiuni, dar și cu scop preventiv, mai ales pentru digestie și stimularea proceselor de apărare ale corpului. Tocmai de aceea, multă lume este interesată să știe ce se întâmplă dacă mănânci ghimbir crud.
Ghimbirul este o plantă erbacee, care crește mai ales în zonele tropicale. Acesta este folosit ca și condiment datorită gustului aromat și iute, dar are puteri vindecătoare și este folosit în medicină.
Ghimbirul este un adevărat medicament din farmacia naturii folosit pentru a reduce greața și combate răceală, gripa și virozele respiratorii. Ghimbirul poate fi consumat în stare proaspătă, crud sau fiert, sau sub formă de pudră sau ulei.
Ghimbirul este eficient în tratarea mai multor afecțiuni. Astfel, acesta are efecte benefice în tratarea cancerului de colon şi al celui ovarian.
Ghimbirul are efecte uimitoare în cazul durerilor musculare sau cu crampe. Acesta conține o substanță numită gingerol acre acționează exact ca un antiinflamator și ca un antioxidant puternic. Consumul frecvent de ghimbir va ameliora aceste dureri, mai ales dacă ele reapar zilnic.
Consumul de ghimbir crud accelerează procesul de golire al stomacului. Astfel, dispare senzația de balonare sau de durere neplăcută de stomac. Pentru asta trebuie să beţi o cană de ceai de ghimbir înainte de a merge la culcare și efectele vor fi uimitoare.
Ghimbirul crud este folosit în diverse diete. Acesta te ajută să scapi de kilogramele în plus, dar în același timp să îți păstrezi energia. Datorită conținutului de gingeroli și shogaoli, ghimbirul ajută la slăbit.
Ghimbirul influențează pozitiv mai multe aspecte ale bolilor cardiovasculare, Acesta poate prevenii formarea cheagurilor de sânge și reduce riscul apariției atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu în combaterea răcelii și gripei deoarece anihilează bacteriile și virusurile. Acesta scade riscul de infecții, întârind sistemul imunitar.
De asemenea, ceaiul de ghimbir ajută în lupta cu kilogramele în plus. Consumul a doua căni pe zi de ceai de ghimbir reduce apetitul si poftele alimentare.
Ceaiul de ghimbir este foarte bun și pentru digestie deoarece scade aciditatea gastrică, stimulează enzimele din intestine care au rol în absorbția nutrienților și stimulează digestie.
Acest ceai este indicat și pentru sistemul cardio-vascular, fiind folosit în tratarea afecțiunilor circulatorii grație capacității sale de a crește nivelul de globule roșii din sânge și astfel de a contribui la oxigenarea celulară, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News