Ce se întâmplă dacă mănânci miere în fiecare zi. De ce e mai bine să o consumi seara

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jcomp

Acestea sunt câteva dintre numeroasele beneficii ale mierii, pe lângă rolul său în calmarea tusei sau a gâtului iritat.

Alegeri prezidentiale 2024

Mierea este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate, care, consumat cu măsură, poate contribui la buna funcționare a organismului nostru. În plus, adăugarea mierii în lapte, iaurt sau cafea îi va oferi un gust diferit.

Pe lângă faptul că este un îndulcitor natural, mierea este un aliment antiinflamator, antioxidant și un agent antibiotic, conform revistei medicale Mayo Clinic. Astfel, mierea poate fi consumată pe cale orală pentru a ameliora simptome precum tusea sau poate fi utilizată topic pentru a vindeca răni sau a trata arsuri.

Mierea, perfectă pentru tratarea afecțiunilor

Mayo Clinic explică frecvent beneficiile mierii de calitate pentru tratarea diferitelor afecțiuni, conform cercetărilor.

Pentru ameliorarea tusei: mierea acționează ca un inhibitor al tusei și ajută persoanele cu infecții ale căilor respiratorii superioare, precum și cu tuse acută.

Boli de inimă: mierea conține antioxidanți care contribuie la reducerea riscului de boli cardiace.

Afecțiuni gastrointestinale: mierea ar putea preveni diareea asociată cu gastroenterita.

Afecțiuni neurologice: mierea are beneficii antidepresive și împotriva anxietății. De asemenea, ajută la prevenirea tulburărilor de memorie.

Pot persoanele cu diabet să consume miere zilnic?

Asociația de Diabet din Madrid avertizează că persoanele cu această boală trebuie să controleze consumul de miere din cauza compoziției sale. Acest aliment conține 80% carbohidrați, precum și „zaharuri libere” (monozaharide și dizaharide adăugate alimentelor de către producător, conform OMS). Asta face ca persoanele cu diabet să trebuiască să își controleze aportul.

Conform asociației, mierea se comportă asemănător cu zahărul în ceea ce privește viteza de absorbție. Prin urmare, dacă o persoană diabetică dorește să consume miere, trebuie să își monitorizeze glicemia și să încerce să o consume împreună cu alimente bogate în fibre pentru a face absorbția mai lentă.

Când este mai bine să consumi mierea, dimineața sau seara? 

Consumul de miere seara ne-ar putea ajuta să adormim, deoarece conține triptofan, un aminoacid care stimulează melatonina, hormonul responsabil cu reglarea ciclului somn-veghe. În plus, va ajuta la scăderea tensiunii arteriale, relaxând corpul, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel