Află în articol ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine păstrată la frigider.
Consumul de pâine poate aduce o serie de beneficii pentru sănătate, atâta timp cât este consumat în mod moderat și în cadrul unei diete echilibrate. Totuși, este important să știm că nu toate tipurile de pâine sunt la fel de sănătoase. Pâinea albă sau cele cu adaos de zahăr sau grăsimi pot conține mai puțini nutrienți și pot crește nivelul de zahăr din sânge. În general, pâinea integrală sau cele făcute din făină integrală sunt cele mai sănătoase opțiuni. Printre principalele beneficii al consumului de pâine se numără:
1. Furnizează carbohidrați și energie necesară organismului pentru a funcționa corect.
2. Pâinea integrală este o sursă importantă de fibre alimentare, care ajută la menținerea sănătății digestive și la prevenirea bolilor cardiovasculare și diabetului.
3. Conține vitamine și minerale importante, precum vitamina B, fier, zinc și magneziu.
4. Pâinea integrală poate ajuta la menținerea greutății corporale, deoarece furnizează senzația de sațietate și poate reduce pofta de mâncare.
5. Consumul moderat de pâine poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr din sânge în limite normale.
Sunt și persoane care pun pâinea în frigider timp de mai multe zile, în încercarea de a păstra prospețimea produsului. Frigiderul nu este o soluție, spun cercetătorii în domeniu, care avertizează că acest lucru poate dăuna grav sănătății, în timp, scrie Realitatea.net.
Temperatura la care este depozitată pâinea are un efect puternic asupra moleculelor din amidon, distrugând gustul. Astfel, chiar dacă pâinea poate fi consumată mai mult timp dacă este ținută în frigider, ea își pierde mult mai repede prospețimea.
VEZI ȘI: Boala cauzată de pâine. Care sunt primele simptome. Medic: Duce la complicații severe pe termen lung
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu