Ce se întâmplă dacă mănânci pepene verde zilnic. Efectul negativ pe care îl poate avea

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Odată cu venirea căldurii, pepenele devine fructul preferat al multor oameni. Aportul mare de apă și numărul redus de calorii îl fac o opțiune răcoritoare care este benefică pentru rinichi. Cu toate acestea, știi că are și dezavantaje pentru rinichi?

Când vorbim despre pepene, vorbim despre un fruct răcoritor, dulce și hidratant, perfect pentru lunile calde. Odată cu venirea primăverii și a zilelor calde, primele recolte ajung în supermarketuri, marcând începutul unui nou sezon de consum al fructelor de vară, printre care se numără și pepenele galben. În mod tradițional, pepenele este cunoscut pentru conținutul său ridicat de apă, ceea ce îl face un fruct diuretic ideal pentru funcționarea rinichilor. Cu toate acestea, în ciuda acestor beneficii, poate să cauzeze și probleme serioase ale rinichilor.

Acest aspect face ca pepenele să fie un fruct aparte, deoarece aduce beneficii, dar și riscuri. De aceea este important să cunoaștem cu adevărat proprietățile pe care le oferă organismului. Nimic ce nu se poate gestiona printr-un consum moderat. Printre numeroasele avantaje pe care le poate oferi acest fruct, există și unele dezavantaje, mai ales pentru persoanele care au deja probleme de sănătate renală. Explorăm astfel profunzimea acestui fruct integrat într-un regim alimentar bogat.

2. Sursa foto... (pepne-watermelon-white-plate_07920800.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/,  @timolina

Efectul negativ al pepenelui verde asupra rinichilor

Există o dilemă în nutriție când vorbim despre proprietățile pepenelui, deoarece în timp ce este considerat un diuretic natural, se atrage atenția asupra conținutului său ridicat de potasiu. Se spune că un consum zilnic de pepene poate avea un impact negativ asupra sănătății renale. În cazul în care este consumat în exces, acesta poate avea un efect advers din cauza prezenței acestui nutrient.

În comparație cu alte fructe, pepenele nu are un conținut foarte ridicat de potasiu, dar trebuie luat în considerare. În cazul unor probleme precum insuficiența renală, rinichii nu sunt capabili să elimine excesul de potasiu, iar acesta poate trece direct în sânge. Acest lucru poate duce de la ritmuri cardiace anormale până la cel mai grav caz, care ar fi un atac de cord. Recomandarea pentru persoanele cu astfel de probleme renale este să consume maximum o ceașcă de pepene, conform Fundației Naționale pentru Rinichi. 

Pepenele verde are, de asemenea, multe beneficii

Cu toate acestea, pentru persoanele fără contraindicații renale, consumul moderat de pepene poate aduce diverse beneficii datorită conținutului său ridicat de apă. Acest fruct menține organismul mai bine hidratat în zilele călduroase decât alte fructe și în cantitățile normale poate avea beneficii și pentru rinichi. Apa ajută aceste organe să filtreze mai eficient substanțele dăunătoare organismului și, astfel, contribuie la o bună funcționare.

În plus, pepenele conține și licopen, un pigment natural numit carotenoid care conferă o culoare roșie strălucitoare. Este un antioxidant puternic găsit și în alte alimente precum roșiile sau ardeii, și care a demonstrat că are beneficii, în special în lupta împotriva cancerului renal conform unor studii, potrivit 20minutos.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel