Ce se întâmplă dacă mănânci pește dimineața, la prânz și seara. Mihaela Bilic: De ce trebuie să urmăm exemplul nordicilor

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @timolina
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @timolina

Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat ce se întâmplă dacă mănânci pește dimineața, la prânz și seara. 

Mihaela Bilic a vorbit despre obiceiul locuitorilor din țările nordice de a consuma pește la toate mesele, subliniind că acest lucru influențează atât aspectul fizic, cât și sănătatea lor. Medicul a remarcat că nordicii mănâncă foarte des pește și produse lactate, fără a suferi de intoleranță la lactoză, spre deosebire de alți europeni. De asemenea, Mihaela Bilic a menționat că piețele din aceste țări sunt dominate de pește, iar consumul frecvent de pește contribuie la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

„Ce se întâmplă dacă mănânci pește dimineața, prânz și seara? Ești înalt, slab, blond și cu ochi albaștri.

Mai în glumă mai în serios, locuitorii din țările nordice chiar mănâncă pește foarte des și chiar arată diferit fată de restul populației. Nu mai pun la socoteală faptul că ei consumă produse lactate la greu și nu suferă de intoleranță la lactoză, ca restul europenilor.

Dar înapoi la pește - n-am văzut nicio piață în care peștele să ocupe mai bine de 80% din standuri, la ei totul e cu pește! Pe lângă beneficiile pentru sănătate, este incontestabil că nu poți să fii gras mâncând pește.", a scris Mihaela Bilic. 

2. Sursa foto... (baked-salmon-steak-peste-somon_12155100.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/,  @aeril01

„Alegeți pește…și nu veți regreta!"

Mihaela Bilic a recomandat peștele ca soluție ideală pentru adulții care doresc să-și mențină silueta și să scape de kilogramele în plus. Aceasta a explicat că peștele ajută la accelerarea metabolismului, reducerea inflamațiilor și intensificarea arderilor. De asemenea, peștele contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii, ameliorarea celulitei și protecția împotriva îmbătrânirii. Medicul a încurajat consumul de pește, indiferent de locul în care vă aflați, subliniind beneficiile sale pentru sănătate.

„Pentru adulții care țin la siluetă și vor să scape de kilogramele în plus, peștele este soluția, acolo unde carnea la grătar cu salată nu mai dă rezultate. La același număr de calorii consumate, combinația de proteine și grăsimi din pește poate debloca metabolismul, elimină inflamația din organism și intensifica arderile Iar când vine vorba de piele frumoasă, ameliorarea celulitei și protecție împotriva îmbătrânirii, cine credeți că vă ajută? Ați ghicit, tot peștele!

Pe orice mal de mare v-ați afla, alegeți pește…și nu veți regreta!", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

3. -imagine fara descriere- (bilic-facebook2_00179700.jpg)

Sursă foto: Captură Facebook Mihaela Bilic

Alte beneficii ale peștelui

Sursă excelentă de nutrienți: Peștele este bogat în proteine de înaltă calitate și conține vitamine esențiale precum vitamina D, B12, și minerale precum iod, zinc, și seleniu.

Omega-3 pentru sănătatea inimii: Acizii grași omega-3, găsiți în pește, sunt benefici pentru sănătatea cardiovasculară, contribuind la reducerea riscului de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale.

Îmbunătățirea funcției cerebrale: Omega-3 și alte nutrienți din pește pot susține funcția cognitivă și pot reduce riscul de declin cognitiv și demență.

Sănătatea pielii: Peștele, în special cel bogat în omega-3, contribuie la menținerea unei pieli sănătoase, reducând inflamațiile și ameliorând aspectul celulitei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel