Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în paharul cu vin. Testul decisiv folosit de experți! Bicarbonatul de sodiu adăugat în paharul cu vin te poate scăpa de neplăceri. Astfel, realizezi un test simplu care, probabil, este folosit chiar și de experții în domeniu.
Pentru a afla dacă vinul pe care vrei să-l bei este de calitat, toarnă puțin într-un pahar și adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Dacă băutura devine de culoare verde-albastru, înseamnă că vinul este natural Dacă se deschide la culoare sau rămâne la fel înseamnă că este făcut din prafuri.
Și testul cu apa funcționează. Într-un pahar cu apă toarnă treptat câte o lingură de vin. Vinul natural va forma un strat în partea de sus, în timp ce vinul contrafăcut uniformizează apa.
De asemenea, există un truc ce te poate surprinde. Dacă vinul pe care îl ai acasă începe să își schimbe gustul și să devină mai acru, nu trebuie să îl arunci. Ai putea adăuga câteva stafide în sticlă și astfel vei rezolva problema.
Vezi și: De ce să ții carnea de vită în maioneză, înainte să o gătești. Rezultatul este spectaculos
De ce să adaugi în supă o coajă de banană. Trucul folosit des în restaurante
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu