Cartoful este o legumă prezentă, aproape zilnic, în meniul nostru. Putem găti aceste legume într-o varietate de moduri: fierte, în salate, piure, în ciorbă sau prăjite.
Ce poate fi mai gustos decât cartofii crocanți prăjiți și serviți alături de castraveți murați sau o salată de legume proaspete. Dar nu orice gospodină știe să prăjească corect cartofii.
În primul rând, cartofii, curățați de coajă și feliați, trebuie ținuți în apă la temperatura camerei, astfel încât lichidul să-i acopere complet.
Înmuiați cartofii în apă cel puțin o oră. După aceea, feliile de cartofi trebuie spălate sub jet de apă.
Cea mai rapidă rețetă de pizza: este crocantă, delicioasă și sățioasă
O astfel de procedură simplă va elimina excesul de calorii și carbohidrații rapizi și va reduce cantitatea de amidon. Acest lucru reduce, de asemenea, probabilitatea unei reacții alergice.
În plus, la prăjit, cartofii se vor acoperi cu o crustă mai crocantă și mai apetisantă.
Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor, iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.
Ingredientele de care ai nevoie:
file de pui - 4 bucăți,
cartofi - 12 bucăți,
brânză - 500 de grame,
maioneză sau smântână - 150 de grame,
2 - cepe,
ulei vegetal - 2 linguri,
sare și piper după gust.
Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.
Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă. Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.
Roșii în suc propriu: fără oțet și fără conservanți. Rețeta rapidă
Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună!
La prima vedere, pare că este simplu să prepari un piure delicios de cartofi.
Cu toate acestea, în realitate, nu este deloc așa. Dar sunt mici secrete care vă vor permite să gătiți un piure delicios.
În primul rând, trebuie să știți că nu orice soi de cartofi este potrivit pentru piure. Unele soiuri ale acestei legume nu se fierb. Prin urmare, acordați atenție soiurilor cu amidon.
Nu gătiți piureul în apă. Dacă folosiți apă, piureul va avea un gust banal și fad. Pentru a face cartofii incredibil de gustoși și fragezi, ar trebui să adăugați lapte încălzit sau chiar smântână cu conținut scăzut de grăsimi.
Ingrediente secrete. Unele gospodine adaugă puțin unt, datorită căruia gustul piureului rămâne proaspăt. La 500 grame de cartofi fierți de tubercul fiert, ar trebui să luați cel puțin 100 grame de unt.
Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra
Dacă vrei să dai preparatului o aromă apetisantă, ar trebui să adaugi usturoi prăjit în piure. De asemenea, pentru o textură aerisită, multe gospodine adaugă un ou crud în piure.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu