Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, a vorbit despre modul în care depozitarea corectă a alimentelor ne afectează sănătate.
Acesta a dezvăluit că "toate organele au o speranță de viață care este în dependență totală de cel mai slab dotat organ din organism. Trebuie să ne ocupăm de ceea ce avem pe dinăuntru. Toate organele au o speranță de viață care este în dependență totală de cel mai slab dotat organ din organism. Aceste organe interne adesea suferă ca urmare a poluării: poluarea electromagnetică, chimică, insecticidă, fungicidă".
Medicul spune că alimentele nu ar trebui păstrate în folie de aluminiu deoarece acestea vor prelua astfel de 20 de ori mai mult aluminiu decât înghițim într-o zi, în mod normal.
"În ultimii 100 de ani am industrializat forțat planeta și am intoxicat-o cu metale grele. De la peștele din oceane până la alimentele BIO din supermarket, toate conțin metale grele: mercur, plumb, cadmiu, aluminiu. Dacă păstrăm alimentele în frigider în folie de aluminiu, în 24 de ore alimentele vor prelua din folie de 20 de ori mai mult aluminiu decât înghițim în mod normal într-o zi", a explicat prof. Ioan Nedelcu, pentru CSID.
"Efectele se fac simțite: oboseală cronică, scăderea capacității de concentrare, nervozitate, depresie, boli inflamatorii cronice cu mecanism autoimun, alergii.
Metalele acționează fie toxic, fie prin stimularea autoimunității, cu generarea de suferințe cronice. Orice boală internă are inflamație cronică", a completat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News