Tu știi ce se întâmplă, de fapt, dacă pui sare în apa clocotită? Nu e deloc ce ți-ai închipuit tu. Nu mai face această greșeală!
Legumele ţinute în frigider pot fi decongelate cel mai uşor cu bicarbonatul de sodiu. Acelaşi lucru este valabil şi cu carnea din ambalaj. În apa din castronul pregătit pentru decongelare, e bine să adaugi două linguriţe de bicarbonat dacă vrei ca alimentul să fie bun de gătit în câteva minute.
Pentru că vasele să arate ca noi după ce resturile de mâncare s-au lipit de ele, e nevoie de un plic de bicarbonat. Pune în chiuvetă în care speli vasele o folie de aluminiu peste care presara bicarbonatul. Prin aceasta metodă poţi curăţa eficient şi fundul cratiţelor.
Dacă vrei să prepari cartofi prăjiţi ori copţi, foloseşte aparatul de feliat mere pentru a obţine felii perfecte.
Vrei să storci repede toată zeama dintr-o lămâie? Bag-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde, înainte de a scoate sucul din ea, scrie gustos.ro.
Credeai că dacă adaugi sare în apă, aceasta fierbe mai uşor? Te-ai înşelat. În realitate, sarea măreşte temperatura de fierbere a apei, ceea ce înseamnă că aceasta va fierbe mai greu, scrie foodstroy.ro. Aşadar, dacă vrei să găteşti ceva rapid, trucul cu sarea nu va funcţiona.
Dacă prepari o prăjitură cu unt, congelează-l şi dă-l prin razătoare pentru a-l încorpora mai rapid în compoziţia desertului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News