Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci iaurt expirat

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci iaurt expirat? Este una dintre întrebările cele mai comune când ai în frigider un iaurt care a depășit termenul de valabilitate. Nutriționista Boticaria García a încercat să explice, pe rețelele sale de socializare, aspectele de care trebuie să ții cont înainte de a-l consuma.

Nutriționista Boticaria García se pronunță cu privire la iaurturile expirate. Acest produs este unul dintre deserturile de bază în multe țări din lume. În orice frigider se poate găsi un pachet de iaurturi cu orice aromă. Problema este că, de multe ori, uităm că sunt acolo, expiră și ajung să fie aruncate la gunoi.

Iaurtul este un aliment foarte nutritiv care oferă sute de beneficii pentru toți consumatorii săi. Este una dintre principalele surse de calciu, adică unul dintre nutrienții esențiali pentru menținerea sănătății oaselor și dinților. Are un conținut ridicat de vitamina B12, esențială pentru prevenirea bolilor de inimă.

Fosforul și potasiul, fundamentale pentru întărirea sistemului imunitar, sunt alte substanțe pe care acest produs le furnizează. Iaurtul oferă proteine, adică un agent activ care se ocupă de reglarea apetitului și una dintre bazele principale ale alimentației. Iaurtul natural este, de asemenea, bun pentru piele deoarece nu interferează în crearea și producerea a două componente importante ale acestui organ: elastina și colagenul.

Datorită probioticelor pe care le conțin iaurturile, acestea îmbunătățesc sănătatea digestivă. Sunt foarte utile pentru bunăstarea sistemului digestiv și acționează ca protectori împotriva descompunerii. Fundația Spaniolă a Inimii menționează că există unele studii despre acest aliment care „demonstrează că bifidobacteriile și bacteriile acidofile produc o îmbunătățire relativă a colesterolului din sânge."

2. Sursa foto... (iaurt-afine_40729200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @boyarkinamarina

Boticaria García, despre data de expirare a iaurturilor

Unul dintre pașii cei mai comuni atunci când mergi să cumperi iaurturi de la supermarket este să te uiți la data de expirare. În țara noastră, este obișnuit să alegi produsele care au o dată cât mai îndepărtată pentru a le putea păstra în frigider mai mult timp.

În acest sens, Boticaria García a explicat ce se întâmplă cu iaurturile. Prin intermediul contului ei de Instagram, ea a clarificat marea întrebare: Iaurturile chiar expiră? Nutriționista a spus că „de 10 ani, nu". De fapt, a afirmat că din anul 2014, iaurturile „pot fi etichetate cu mențiunea „dată de consum de preferință".

Asta înseamnă, potrivit nutriționistei, că în cazul în care „nu există semne evidente de alterare și iaurturile au fost bine conservate", atâta timp cât au dată de consum de preferință, pot fi „consumate după ce a trecut data respectivă". Expertul în nutriție a mers mai departe și a încercat să ofere o idee despre cât timp pot fi consumate.

Boticaria García a menționat că, deși nu există un „răspuns universal", aceste iaurturi pot fi consumate chiar și la câteva săptămâni după data de expirare. Adevărul este că depinde de tipul de iaurt. „Nu este același lucru un iaurt natural față de unul cu bucăți de fructe, depinde dacă s-a respectat temperatura, dacă l-ai adus repede acasă sau l-ai lăsat mult timp în portbagaj", a spus nutriționista.

Pe de altă parte, ea a explicat că, deși iaurtul „este sigur", trebuie să avem în vedere că, dacă trece de data de expirare, poate pierde din gust, aromă sau calitățile nutriționale. Din acest motiv, Boticaria García a făcut o recomandare: „Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da este să consumi iaurturile în perioada de valabilitate pentru a te bucura de toate proprietățile lor", potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel