Iată ce se întâmplă în corpul tău când încetezi să bei alcool și cum, după doar o lună, se vindecă creierul, arzi grăsimea și ai pielea strălucitoare.
Nutriționiștii au dezvăluit modurile în care renunțarea la alcool timp de 31 de zile vă poate îmbunătăți sănătatea, iar schimbarea majoră începe la doar o oră de la renunțarea la alcool.
În fiecare an, nenumărați australieni renunță temporar la băutură pentru un "ianuarie uscat". Astfel, se refac după excesul făcut pe timpul sărbătorilor de iarnă.
Un sondaj FARE, realizat în aprilie, a constatat că o treime dintre cei care achiziționează mai mult alcool fac acest lucru pentru a reduce anxietatea și stresul în pandemia de COVID-19.
Dieteticienii și antrenorii de fitness susțin că perioadele fără alcool, chiar și scurte, ne ajută să ne îmbunătățim memoria, claritatea mentală și somnul, dar mai ales ajută la pierderea în greutate și vor reduce presiunea asupra ficatului, care începe să se curețe la doar o oră după ultima picătură de băutură, citează Daily Mail.
Creier: a bea prea mult poate afecta concentrarea, judecata, starea de spirit și memoria. Vă crește riscul de a avea un accident vascular cerebral și de a dezvolta demență.
Inima: consumul intens de alcool crește tensiunea arterială și poate duce la leziuni cardiace și atacuri de cord.
Ficat: consumul a trei până la patru băuturi standard pe zi crește riscul de a dezvolta cancer la ficat. Consumul de alcool pe termen lung vă pune, de asemenea, la risc crescut de ciroză hepatică și deces.
Stomac: consumul de una până la două băuturi standard pe zi crește riscul de cancer de stomac și intestin, precum și de ulcer stomacal.
Fertilitate: băutura abundentă regulată reduce nivelul de testosteron al bărbaților, numărul de spermatozoizi și fertilitatea. Pentru femei, consumul excesiv de alcool poate afecta perioadele menstruale.
1. Găsește-ți băuturile - "Savurează aroma! Veți ajunge să beți mai puțin și să vă bucurați mai mult de ea".
2. Trei sunt suficiente - "Respectați regula celor trei limite și opriți-vă după a treia băutură".
3. Stabilește-ți obiective înainte de a ieși undeva- "Planificați în prealabil consumul de alcool. În acest fel, este mai probabil să rămâneți la ceea ce ați planificat".
4. Stabilește-ți limite clare - "Spune-le prietenilor tăi că te uiți la consumul de alcool și nu te simți obligat să continui să bei cu ei dacă vrei să bei cu atenție. Consumul de băutură conștientă înseamnă să bei în timp ce gândești!"
5. Gândește-te la mâine - "Amintește-ți tot ce vrei să faci a doua zi și ce lucruri te-ar împiedica să faci o mahmureală. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți pe drumul cel bun dacă știți că aveți lucruri pe care trebuie să le faceți".
6. Împarte - "Împarte o sticlă cu prietenii - nu trebuie să termini singur/ă!"
7. Amintește-ți puterea - "Nu trebuie să bei dacă nu vrei. Ai întotdeauna de ales".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News