Află în articol ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă minerală în mod regulat.
Apa minerală are numeroase beneficii pentru sănătate. Printre mineralele conținute în cantități mari în apa minerală se numără calciul și magneziul, ambele esențiale pentru buna funcționare a organismului uman, scrie Doc.ro. Magneziul este important pentru reglarea tensiunii arteriale, a indexului glicemic și un bun regulator neurocerebral. Acesta ajută, de asemenea, la menținerea echilibrului digestiv și previne constipația, deoarece atrage apa în intestine.
Calciul din apa minerală îmbunătățește sănătatea oaselor, prin fortifierea sistemului osos și prevenirea pierderii densității osoase. Astfel, conform unui studiu în cadrul căruia care s-a comparat absorbția calciului în organism din lapte, din suplimente alimentare și din apă minerală, s-a constat că aportul de calciu din apa minerală poate îmbunătăți nivelul de calciu din corp, atât timp cât este consumată în mod frecvent și regulat.
Comparativ cu apa minerală plată, cea carbogazoasă vine cu mai multe dezavantaje și are anumite contraindicații, iar anumite persoane ar trebui să evite să o consume. Mai exact, apa minerală carbogazoasă ne poate balona, poate determina arsuri sau crampe și poate afecta în timp activitatea rinichilor.
„Băuturile carbogazoase pot afecta stomacul dacă sunt consumate în fiecare zi. Practic, încet şi sigur erodează stomacul. Apar întâi arsurile, după care gastrita. Dacă durerile sunt ignorate şi se consumă în continuare băuturi acidulate atunci se poate ajunge şi la ulcer. În plus băuturile acidulate balonează foarte tare. Acest efect neplăcut îl are şi sifonul sau apa minerală.“, susține medicul internist Florin Tudor, potrivit Adevărul.ro.
„Băuturile acidulate afectează în timp rinichii şi puteţi face nisip sau chiar pietre. Acest efect îl are şi apa minerală. Chiar dacă nu îngraşă şi nu are chimicale cum au sucurile, conţine foarte multe săruri. Este dovedit ştiinţific că sărurile afectează rinichii. De aceea nu este recomandat să beţi doar apă minerală. Consumaţi şi apă plată. De asemenea când alegeţi apă minerală fiţi atenţi la etichetă. Evitaţi apă care este îmbogăţită cu dioxid de carbon şi alegeţi apă minerală naturală. Recomandat este să alegeţi o apă mai puţin acidulată dacă o consumaţi zilnic.“, a mai spus medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News