Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut precizări importante despre ciorbă.
„Orice kilogram în plus obosește organismul. (...) Grăsimea se bagă în abdomen, printre organe. Și tot ce presupune grăsime în exces presupune risc crescut de boală”, a spus dr. Mihaela Bilic.
„Ciorba este alimentul ideal pentru slăbit - are multă apă. Stomacul nu știe să numere calorii, este impresionat doar de volum. Din cauza asta, când băgăm în stomac trei polonice de ciorbă, el crede că a mâncat mult, l-am păcălit. Dar avem 90% apă, avem legume, făinoase (tăiței, orez, cartof).
Cantitatea de substanță uscată dintr-o ciorbă niciodată nu o să depășească dimensiunea unei palme. Carnea, legumele - încap într-o palmă. Când vorbim de o porție pentru un adult, vorbim de farfuria de două palme”, a mai spus Mihaela Bilic.
„Dacă mâncăm 3-5 ciorbe pe zi, putem să slăbim cu stomacul plin”, a mai zis, pentru stirileprotv.ro, Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News