Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci cireșe în fiecare zi

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @topntp26
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @topntp26

Cireșele ocupă un loc deosebit în inima consumatorilor, dar ce se întâmplă dacă le consumăm zilnic? Acestea au multe beneficii, dar au și contraindicații!

Cireșele pot fi consumate ca desert, ca gustare sau le putem consuma ca parte a micului dejun. Ele sunt ideale atunci când mergem în bucătărie și nu știm exact ce ne-ar plăcea, o plăcere dulce care conține multe vitamine și minerale. Totuși, este important să reținem că au sâmburi în interior, care pot provoca sufocare, și conțin, de asemenea, cianură, motiv pentru care este mai bine să evităm să-i înghițim.

Cireșe: ce se întâmplă în corpul tău dacă le mănânci în fiecare zi

Cireșele sunt bogate în vitaminele A și C, și în minerale fundamentale precum fosforul, calciul, potasiul și magneziul. Au proprietăți antioxidante, care ajută la protejarea sistemului nervos și cardiovascular. De asemenea, nivelurile lor ridicate de potasiu contribuie la buna funcționare a nervilor și mușchilor. Un consum adecvat de potasiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli cardiace.

Cireșele conțin antocianine, care pe lângă faptul că le conferă culoarea roșie (ce atrage prădătorii pentru a favoriza dispersia semințelor), au și efect antiinflamator, ceea ce poate ajuta în prevenirea rigidității arteriale și hipercolesterolemiei, precum și în ameliorarea unor dureri, cum ar fi cele resimțite după exerciții fizice, de exemplu.

Acest fruct se remarcă prin capacitatea sa diuretică, care favorizează eliminarea toxinelor, și sunt de asemenea excelente pentru a ne ajuta să adormim, datorită melatoninei pe care o conțin, astfel îmbunătățind calitatea somnului .

Ele sunt o sursă excelentă de carbohidrați, care furnizează energie rapidă, și sunt bogate în fibre. În plus, ajută la combaterea constipației, reglează nivelurile de zahăr din sânge și întăresc sistemul imunitar.

2. Sursa foto... (sweet-cherry-cirese_80799200.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @Pineapple_Studio

Contraindicațiile consumului de cireșe

Consumul de fructe este întotdeauna recomandat, iar dacă cireșele sunt printre preferatele tale, nu ezita să le consumi când le vezi disponibile în supermarket. În general, le putem consuma fără probleme, cu condiția să fie în cantități moderate și în cadrul unei diete variate și echilibrate, dar există câteva cazuri în care trebuie să fim mai atenți. De exemplu, nu sunt recomandate pentru persoanele care au alergie la ele.

Așa cum am menționat, se recomandă consumul lor cu moderație, deoarece din cauza conținutului lor ridicat de fibre alimentare, un consum excesiv ar putea provoca probleme gastrointestinale, precum diaree, gaze, oboseală, crampe și balonare abdominală. În plus, nu se recomandă consumul lor în cazul problemelor renale, deoarece, deși au proprietăți diuretice și detoxifiante, conținutul lor de potasiu nu le face recomandabile în exces, potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel