Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o serie de precizări importante despre pătrunjel.
„Salată de pătrunjel. (...) Tabouleh este numele salatei libaneze cu pătrunjel, ceapă, roșii, grâu mărunțit, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Iată un obicei/produs care merită “adoptat” și consumat cât mai des, fără limită de cantitate!
Plusuri:
- conține mai multă vitamina C decât citricele (170mg/100g frunze) și mai mult fier decât spanacul - efect antianemic, antioboseală și de creștere a imunității
- bogat în acid folic (vit. B9) esențial în dezvoltarea sistemului nervos
- stimulează digestia, înlătură constipația și balonarea datorită conținutului mare de fibre
- efect diuretic, elimină retenția de lichide, scade edemele și riscul de cistită (antiinflamator)
- neutralizează halena și respirația urât mirositoare, conținutul mare de clorofilă acționează ca un deodorant bucal, inclusiv contra mirosului de usturoi”, a scris, joi seară, Mihaela Bilic pe contul său de Instagram.
„Porția corectă: cu castronul, mai ales în perioada de convalescență, pentru refacerea după răceală și gripă”, a precizat Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News