Patricia Rusu, nutriționist, a prezentat alimentele care sprijină sistemul imunitar.
„Cercetările ne arată că o alimentație bogată în nutrienți este cheia pentru a vă ajuta sistemul imunitar să funcționeze la cel mai bun nivel. Deși nu există un glonț magic care să vă „mărească” imunitatea, cu siguranță vă puteți sprijini sistemul imunitar prin alimente sănătoase precum legume, fructe, nuci, semințe, cereale integrale, leguminoase și pește!
Alimentele care sunt deosebit de benefice sunt:
Usturoi și ceapă - bogate în compuși care stimulează puterea de luptă a celulelor imune ale corpului. Usturoiul conține, de asemenea, un compus de combatere a infecțiilor numit alicină.
Citrice și fructe de pădure - bogate în vitamina C, care este importantă pentru sistemul nostru imunitar. Vitamina C poate ajuta la reducerea duratei și severității unei răceli.
Iaurt - conține probiotice esențiale pentru un sistem imunitar sănătos.
Nucile și avocado - conțin grăsimi sănătoase, vitamine și minerale necesare pentru a spori activitatea celulelor noastre imune și ajută la producerea de anticorpi din corp.
Cartofi dulci - bogați în carbohidrați care acționează ca protectori imuni nutriționali și furnizează combustibil pentru celulele albe din sânge. Deci, dacă aveți o alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați / fără carbohidrați și vă îmbolnăviți în continuare, acesta ar putea fi motivul.
Esențiale sunt de asemenea o alimentație hrănitoare, activitatea fizică regulată, somn adecvat, gestionarea stresului și conexiunile sociale sănătoase”, a scris, pe Instagram, Patricia Rusu.
„Ei bine, nu este cel mai bun lucru pe care l-ai putea face pentru tine și organismul tău”, a spus nutriționistul Patricia Rusu, adăugând imediat: „Nu aruncați cu pietre în mine, vă rog!”
„Din punct de vedere al medicinei chineze, cafeaua este fierbinte și usucă. Stomacul este plin de acid (cel care ajută la descompunerea măncârii), ceea ce înseamnă că mucoasa stomacului trebuie să se completeze în mod constant. Din cauza nevoii de reînnoire constantă împotriva mediului acid, stomacul preferă alimentele umede.
Turnarea unei substanțe care usucă și încălzește (cum ar fi cafeaua) în stomac în FIECARE DIMINEAȚĂ poate răni stomacul și poate duce la multe afecțiuni:
bufeuri
arsuri la stomac
sângerări ale gingiilor
dureri de stomac
respirație urât mirositoare
gură și gât uscat
Deci, dacă te confrunți cu aceste afecțiuni, încearcă pentru o săptămână să nu mai bei cafeaua pe stomacul gol. Ce să faci în schimb? Începe ziua cu APĂ! (...) Și nu, nu bea cafeaua imediat după ce ai băut apa, ci așteaptă până după micul dejun. Mănâncă fructe. Fă pași mici, dar care să te ajute să îți echilibrezi organismul, astfel încât să scapi de durerile de stomac sau să le eviți în viitor”, a precizat nutriționistul pe contul de Instagram. Cafeaua se numără printre băuturile cele mai consumate la nivel mondial. Obișnuiești să bei cafea imediat după ce te trezești, pe stomacul gol?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News