Află în articol ce se întâmplă în corpul tău dacă nu bei cafea timp de o lună.
Majoritatea dintre noi își încep dimineața cu o cafea, iar mulți nu își imaginează începutul unei zile fără această licoare. Bem apoi cafea la serviciu cu colegii, iar mai târziu poate ieșim cu prietenii la un frappe. Dar v-ați întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă nu am mai bea cafea timp de o lună?
Prima zi este cea mai grea. Este posibil să te concentrezi mai greu și să simți că îți este somn, că nu te poți trezi de-a binelea fără cafeaua de dimineață. Urmează zilele în care vei încerca o mulțime de înlocuitori, de la ceai verde la cicoare, te vor ajuta mult, dar niciunul nu vor fi precum cafeaua, scrie Realitatea.net.
În a doua săptămână vei simți o enormă dorință de a bea o cafea bună și ceaiul nu te va ajuta să scapi de această poftă. Ești la punctul în care îți vine să renunți la ideea de a nu mai bea cafea, dar dorința de a merge mai departe va fi mai puternică. În a treia săptămână, vei începe să simți beneficiile. Vei merge mai repede în pat și vei adormi mult mai ușor. În a patra săptămână vei simți că nu e greu să te trezești la ora 6, ba din contră vei fi plin de energie și fără cafea.
Consumul cafelei înainte de micul dejun poate duce la unele consecinţe destul de grave pentru organism, inclusiv niveluri ridicate de zahăr în sânge şi anxietate severă. Cafeaua băută pe stomacul gol poate afecta negativ nivelul insulinei, care este posibil să crească chiar şi cu 50%. Deşi mulţi iubitori de cafea nu concep să nu îşi înceapă ziua fără o ceaşcă fierbinte de cafea, trebuie să ştie că efectul acesteia înainte de micul dejun este destul de nociv. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţe la băutura preferată, ci soluţia este destul de simplă - întâi iau micul dejun şi apoi îşi beau cafeaua.
De asemenea, acest obicei poate usca pielea - cafeaua este un diuretic puternic, ceea ce înseamnă că poate creşte frecvenţa urinărilor. Deşi consumul de cafea din când în când nu va provoca o deshidratare gravă, tot determină organismul să piardă lichide şi este importantă hidratarea pe tot parcursul zilei. Consumul insuficient de lichide poate afecta sănătatea pielii şi o poate usca excesiv.
Băutul cafelei pe stomacul gol poate provoca o anxietate intensă - când ne trezim, cortizolul, cunoscut şi sub numele de hormonul stresului, este la cel mai mare nivel. Dacă bem cafea înainte de a lua micul dejun, cofeina poate interfera cu cortizolul, determinând corpul să experimenteze şi mai mult stres. Este mai bine să treacă aproximativ o oră după ce ne trezim pentru a bea cafeaua şi să ne asigurăm că suntem întâi bine hidrataţi, scrie Rador.
„Am fost de vreo șapte ori în Japonia şi în India de vreo trei ori. I-am văzut pe japonezi cu ceaiul verde, ei nu prea beau cafea. Am văzut oameni foarte educaţi, cadre universitare, care beau ceai verde. Am citit un articol în care se spunea că ceaiul verde este bun şi pentru căile urinare. Nu ştiu care este adevărul, însă sigur e bun pentru creier”, a spus Vlad Ciurea. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu