Este sezonul mustului, iar prin toate gospodăriile se poate simți mirosul îmbietor de struguri copți. Iată ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar din această licoare delicioasă.
Mustul conţine resveratrol, un antioxidant care lupta cu bolile de inimă, dar şi vitaminele A, B1, B2 şi minerale. Atunci când îl consumăm, toate aceste elemente stimulează sistemul nervos şi energizează organismul, potrivit adevarul.ro.
Resveratrolul are grijă de sănătatea vaselor de sânge și le protejează împotriva inflamaţiilor, creşte toleranţa la glucoză şi împiedică instalarea afecţiunilor cardiace. Polifenolii previn formarea cheagurilor de sânge.
Mustul mai are şi proprietăţi purificatoare, diuretice şi depurative, fiind recomandat persoanelor care suferă de constipaţie şi balonare. Datorită conţinutului mare de vitamine şi minerale, ajuta la ameliorarea stării de astenie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu