Este cunoscut faptul că atunci când cauți o băutură sănătoasă, ceaiul este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face.
Dar, deși există o conștientizare vagă că este o băutură sănătoasă, nu mulți știu ce se întțmplă în corpul lor atunci când îl consumă. Există multe beneficii pentru sănătate asociate cu consumul de ceai, inclusiv scăderea zahărului din sânge.
Totuși, asta nu înseamnă că toate ceaiurile au un impact pozitiv asupra zahărului din sânge.
În cele din urmă, nu există un răspuns la felul în care va fi afectată glicemia atunci când bei ceai, deoarece depinde de ceaiul pe care îl bei.
Un ceai dulce care este încărcat cu zahăr va crește cu siguranță zahărul din sânge, în timp ce alte tipuri de ceai, fără zahăr adăugat, pot ajuta la scăderea glicemiei.
Deși este un preparat delicios, ceaiul dulce este una dintre cele mai puțin sănătoase moduri de a servi o porție din băutura aromată. Există un motiv pentru care ceaiul dulce are numele pe care îl are și asta pentru că este încărcat cu zahăr.
Există o legătură directă între consumul regulat de băuturi dulci și probabilitatea de a fi diagnosticat cu diabet de tip 2, deoarece consumul sau consumul mai mult de zahăr are ca rezultat creșterea glicemiei.
În timp ce ceaiul dulce nu este ideal pentru a menține nivelul scăzut de zahăr din sânge, asta nu înseamnă că trebuie să excludeți toaie ceaiurile din dieta dvs., în schimb, optați pentru ceaiul negru.
Nu ar trebui să fie prea greu de făcut acest lucru, deoarece ceaiul negru cuprinde unele dintre cele mai populare versiuni de ceai, fiind inclus în micul dejun englezesc sau în gamele Earl Grey.
Un studiu de la Universitatea Mahidol din Thailanda sugerează că ceaiul negru este „un agent antidiabetic promițător pentru controlul glicemiei”, ceea ce înseamnă că ajută la scăderea zahărului din sânge.
Unul dintre avantajele consumului de ceai este că conține cofeină, ceea ce înseamnă că o ceașcă de ceai dimineața te poate însufleți și îți poate energiza ziua, dar, potrivit dieteticianului Justine Chan, cofeina poate avea efecte secundare negative asupra nivelurilor de zahăr din sânge, de asemenea.
„Ceaiurile, cu excepția cazului în care sunt din plante sau decofeinizate, conțin cofeină”, spune Chan. „Cofeina în sine poate crește glicemia datorită efectului său stimulant.”
În plus, un studiu de la Universitatea Central Michigan a constatat că aportul de cofeină nu numai că crește nivelul de zahăr din sânge, dar crește și durata de creștere a glicemiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News