EXCLUSIV  Ce se întâmplă în Israel după lovitura chirurgicală dată de Netanyahu. Dr. Berkovits: Eliminarea teroristului Nasrallah duce la o singură întrebare în Iran

Hassan Nasrallah, liderul eliminat de Israel al grupării teroriste Hezbollah. Photo: Agerpres
Hassan Nasrallah, liderul eliminat de Israel al grupării teroriste Hezbollah. Photo: Agerpres

Israelul a reușit azi una din cele mai spectaculoase operațiuni militare odată cu eliminarea lui Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah - cea mai puternică și bine înarmată grupare teroristă din lume. IDF l-a eliminat pe Nasrallah care se afla într-un buncăr cu conducerea Hezbollah, în urma unor informații de la firul ierbii. 

DC News a stat de vorbă cu dr. Herman Berkovits, medicul personal al premierului Benjamin Netanyahu. Acesta ne-a mărturisit că nu există niciun partid politic în Israel care să condamne acțiunea guvernului condus de Netanyahu. Dimpotrivă.

În întreaga societate israeliană, care trăiește de atâția ani sub teroarea organizațiilor teroriste, eliminarea lui Nasrallah a fost salutată. Nici măcar cei aproximativ 10 deputați ai partidului arab din Knesset (Parlamentul Israelului) nu au ieșit cu o declarație publică de condamnare.

Ce urmează pentru Israel? Mingea e în terenul Iranului ne-a transmis dr. Berkovits, dar Armata Israelului e pregătită de orice scenariu. Orice.

Trebuie subliniat și faptul că față de Hamas (grupare sunnită), Hezbollah (grupare șiită asemenea regimului iranian) e subordonată în totalitate Iranului. Hezbollah este 100% produsul Iranului, organizația dispunând de peste 150.000 de rachete, inclusiv balistice, și un număr mare de combatanți. Cu alte cuvinte Hezbollah e brațul Iranului în nordul Israelului.

Politic toată populația Israelului percepe pefect operațiunea de eliminare a lui Hassan Nasrallah. Nu există azi în Israel niciun partid sau un ministru care să nu fie de acord. Chiar acum Yair Golan, șeful noului partid de stânga, într-o declarație politică a salutat importanța acestei lovituri.

Nu există nicio diferență de opinie între partide față de operațiunea din Liban. Populația Israelului răsuflă ușurată, e bucuroasă. Nu în sensul că lumea e pe străzi, ei își continuă viața. Dar trebuie să fim extrem de atenți pentru că Hezbollah încă lansează rachete din sudul Libanului către nordul Israelului. Spre norocul nostru avem sistemul Iron Dome care interceptează aproape toate rachetele, deși câte  una mai trece de apărare și cade. Spre norocul nostru nu există morți.

Așadar din punct de vedere politic în Israel toată lumea a fost de acord cu acțiunea guvernului de a-l elimina pe Nasrallah. Acest terorist e responsabil de moarte multor israelieni și cetățeni occidentali. Scopul declarat al Heznollah e să distrugă Israelul”, a transmis dr. Berkovits.

„Singura problemă acum e că nu știm cum va reacționa Iranul care e de altfel capul acestor rețele teroriste. Dar în orice caz suntem foarte pregătiți de orice evoluție a războiului și pentru nimicirea terorismului. Armata e pregătită de orice scenariu.

Lumea e mulțumită de realizarea unui asemenea plan extrem de complex și greu de pus în practică. Nu a fost lichidat doar Nasrallah, ci și comandanții din jurul lui. Erau ascunși în buncăre subterane și folosesc case civile ca scuturi”, conchide acesta.

Hezbollah a recunoscut lichidarea lui Hassan Nasrallah

Gruparea libaneză şiită teroristă pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ucis şi a jurat că va continua lupta împotriva Israelului.

Uciderea liderului Hezbollah a fost anunţată mai devreme în cursul zilei de sâmbătă de armata israeliană, care a spus că Hassan Nasrallah a fost ucis vineri, într-un atac masiv asupra suburbiilor din sudul capitalei Beirut.

"Sayed Hassan Nasrallah s-a alăturat colegilor săi martiri (...), al căror marş l-a condus timp de aproape treizeci de ani", a anunţat un comunicat de presă al grupării libaneze pro-iraniene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel