Ce se întâmplă în organism dacă nu consumați alcool timp de o lună

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

O singură lună fără alcool poate să vă aducă beneficii surprinzătoare.

Un pahar de bere sau de vin, băut împreună cu prietenii, poate să vă binedispună. Însă nu trebuie făcut exces de alcool pentru a vă simți bine. De altfel, specialiștii recomandă ca femeile să consume o unitate de alcool pe zi, în timp ce bărbații să nu depășească două unități de alcool pe zi, cu precizarea că acestea să nu fie înghesuite în consumul de la final de săptămână.

Renunțarea la alcool, dacă beți în exces, poate să fie benefică pentru ficat, inimă, dar și structura corporală. Mai mult decât atât, consumul de alcool a fost asociat cu diferite tipuri de cancere, de la cele de cap, gât, esofag, hepatic, mamar, colorectal.

6 beneficii surprinzătoare ale renunțării la alcool

Renunțarea pentru o perioadă de o lună la consumul de alcool poate să aducă beneficii surprinzătoare.

Repararea leziunilor hepatice

Ciroza hepatică (boala hepatică) poate apărea în timp la cei care beau în exces.
Deoarece ficatul este un organ tolerant, dr. Amitava Dasgupta, autorul lucrării ”Șțiința băutului, a spus că pot apărea schimbări pozitive în câteva săptămâni de la ”lăsarea secului”.

Astfel, în lipsa de alcool, pe care ar trebui ca ficatul să îl metabolizeze, acesta se concentrează pe ceea ce are de făcut în mod normal, să metabolizeze grăsimile și să elimine toxinele.

Reducerea riscului de boli de inimă

Alcoolul este metabolizat de ficat și de o enzimă numită dehidrogenază. Cu toate acestea, atunci când bei în exces, enzima se saturează și este metabolizată de o altă enzimă. 

Pentru oricine este preocupat de sănătatea inimii, Dasgupta a recomandat reducerea consumului de alcool și creșterea activității fizice, care crește și colesterolul bun.

Reducerea riscului de cancer

Programul Național de Toxicologie al Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA enumeră alcoolul ca fiind un carcinogen uman cunoscut în Raportul său privind carcinogenul.

Datele din 2013 publicate în American Journal of Public Health au estimat că aproximativ 3,5% din decesele cauzate de cancer în Statele Unite au fost legate de alcool.

Facilitați pierderea în greutate

Consumul excesiv de alcool poate cauza creșterea în greutate, ceea ce înseamnă că eliminarea alcoolului ar putea duce la pierderea în greutate pentru unele persoane.

În timp ce alcoolul este bogat în calorii, iar vinul, berea și băuturile mixte adaugă zahăr la dieta cuiva,  simpla eliminare a acestuia nu întotdeauna poate ajuta la pierderea în greutate, fiind nevoie și de creștere nivelului de activitate fizică.

Stimulează puterea creierului

Dasgupta a spus că o categorie care ar trebui să evite întotdeauna alcoolul este cea a tinerilor sub 21 de ani, și nu doar din motive legale.

”Există un motiv pentru care vârsta legală pentru a bea este de 21 de ani. Consumul de alcool în adolescență și la facultate este o problemă uriașă.

Poate provoca pierderi de memorie și interferențe cu dezvoltarea creierului. Pentru studenții de la facultate, a fi uscat este cel mai bun lucru de făcut", a spus el.

Îmbunătățește somnul

Dacă mulți să gândesc că alcoolul poate ajuta la inducerea somnului, acest lucru este foarte departe de adevăr.

Studiile au arătat că un consum crescut de alcool înainte de ora de culcare duce la o întârziere a orei de somn, mai mult, acesta este întrerupt, de proastă calitate, fapt care vă poate face ca dimineață să fiți mai obosiți și mai nervoși, notează Healthline.

Citește și: Antibioticul fără examinare, marea capcană în infecțiile urinare. Dr. Pârlițeanu, SANADOR, apel disperat către paciente: Mai bine faceți o metodă băbească, un duș cald/VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel