Află în articol ce se întâmplă în corpul tău atunci când bei apă noaptea.
Mulți dintre noi obișnuiesc să bea apă noaptea. V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul vostru atunci când faceți acest lucru? Consumul de apă noaptea pare că are avantaje, dar și dezavantaje.
Unii cercetători susțin că un pahar de apă rece băut înainte de culcare ajută corpul să-și stabilizeze nivelurile de hormoni și substanțe nutritive, În plus, acest obicei poate ajuta mușchii și articulațiile să se relaxeze, ceea ce înseamnă că a doua zi ne vom simți odihniți și plini de energie, scrie divahair.ro. Potrivit unui studiu din anul 2014, privarea de apă poate avea un impact negativ asupra stării noastre de spirit, ceea ce ar putea afecta și ciclul somnului. Consumul de apă caldă este o modalitate naturală de a contribui la detoxificarea organismului și la îmbunătățirea digestiei. Este bună și la slăbit. Dacă bem un pahar cu apă rece înainte de a merge la culcare, aceasta va permite corpului să ardă mai multe calorii.
Există însă și alte păreri. Alți specialiști susțin că nu este tocmai indicat să bem apă noaptea. Un pahar sau două de apă băute înainte de a merge la culcare crește cantitatea de urină pe care trebuie să o eliminăm noaptea, crește și numărul drumurilor la toaletă și se reduce durata somnului și calitatea acestuia. Aceștia spun că atunci când somnul unei persoane este întrerupt des, aceasta poate avea un impact semnificativ asupra calității vieții sale. Pe lângă nicturie, poate crește riscul unor tulburări precum: obezitatea, tensiunea arterială crescută, bolile de inimă, niveluri ridicate de colesterol, diabetul și depresia.
Potrivit datelor Institutului Național de Sănătate din SUA, somnul este mult mai calitativ dacă avem şosete în picioare. Datorită șosetelor corpul nostru și-ar stabili temperatura corectă, dar și ordinea în funcționarea creierului și organismului. Atunci când avem șosete în picioare acestea se încălzesc mai bine, iar acest lucru duce la dilatarea vaselor de sânge, efect ce relaxează corpul și transmite creierului că e timpul de somn. Astfel, adormim mult mai rapid. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu