Ce se știe până acum despre diagnosticul de cancer al Regelui Charles

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află în articol ce se știe până acum despre diagnosticul de cancer al Regelui Charles.

Regele Charles a fost diagnosticat cu o formă de cancer, a anunțat Palatul Buckingham. Dar ce se știe, de fapt, despre acest diagnostic?

A fost descoperit în timpul tratamentului său recent pentru o prostată mărită. Regele Charles a început deja tratamentul împotriva cancerului și a fost sfătuit să amâne îndatoririle publice.

Ce fel de cancer are Regele Charles?


Palatul nu a dezvăluit ce fel de cancer are Regele Charles și nici unde este tratat, scrie BBC.

S-a anunțat doar că a început luni un „program de tratamente regulate”.

Are legătură cu tratamentul Regelui Charles pentru prostată?


Regele Charles al III-lea, care are 75 de ani, a fost recent tratat pentru mărirea benignă a prostatei. A petrecut trei nopți la spitalul privat London Clinic, după ce a fost supus unei „procedure corective”.

După tratament, Palatul a spus că Regele Charles își va amâna angajamentele publice „pentru a permite o perioadă de recuperare privată”.

O „problemă de îngrijorare separată” a fost identificată în timpul tratamentului său și a fost ulterior diagnosticată ca o formă de cancer. Acum va primi tratament pentru a doua afecțiune, în ambulatoriu.

Ce este cancerul


Cancerul apare atunci când celulele dintr-o anumită parte a corpului se divid într-un mod necontrolat.

Aceste celule se pot răspândi în alte țesuturi din organism, inclusiv în organe, ceea ce este cunoscut sub numele de cancer secundar sau metastatic.


Cum este diagnosticat cancerul


De obicei, medicii vor începe prin a pune întrebări despre simptomele dumneavoastră. Ei pot face și unele teste și examinări. Acestea ar putea include analize de sânge și raze X sau altele. Uneori iau o mică probă de țesut, numită biopsie, pentru a efectua controale în laborator. Ocazional, așa cum este cazul Regelui Charles, cancerul se găsește atunci când oamenii merg la controale medicale pentru alte lucruri. Cancerul poate fi, de asemenea, diagnosticat prin teste determinate de screening.

Marea Britanie oferă screening pentru cancerul de sân, intestin și col uterin. Depistarea cancerului caută semne precoce de cancer la persoanele fără simptome. Alte teste confirmă apoi diagnosticul.

În Marea Britanie, unul din doi oameni dezvoltă un tip de cancer în timpul vieții. Există peste 200 de tipuri diferite de cancer - cele mai comune în Marea Britanie sunt cele de sân, plămân, prostată și intestin, potrivit site-ului web NHS UK.

Fiecare cancer este diagnosticat și tratat într-un mod special. Oricine poate dezvolta cancer, dar riscul crește atunci când îmbătrânim. Cele mai multe cazuri de cancer sunt la persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste. În Marea Britanie, o treime din toate cazurile sunt la persoane cu vârsta de 75 de ani și peste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel