Ce se va întâmpla dacă Ciolacu pierde alegerile prezidențiale. Chirieac: Până acum așa s-a întâmplat, cu o singură excepție notabilă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la Antena 3 CNN unde a vorbit despre schimbarea structurii de la vârful partidului pe care o dorește premierul Marcel Ciolacu. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre schimbările pe care Marcel Ciolacu le dorește la vârful Partidului Social Democrat. Potrivit analistului, Gabriela Firea este o personalitate importantă a PSD și plecarea sa la Bruxelles pentru funcția de europarlamentar îngreunează conducerea Organizației de București. Bogdan Chirieac a menționat că Marcel Ciolacu se așteaptă la rezultate semnificative din partea organizației.

„Doamna Firea nu este doar un nume, este o personalitate puternică a Partidului Social Democrat și pleacă europarlamentar. E mai greu să conduci o organizație atât de dificilă, cum este Organizația de București, de la Bruxelles, deoarece cred că Marcel Ciolacu așteaptă performanță mare de la Organizația de București, dominată la alegeri de USR, până în acest moment.

Cred că Marcel Ciolacu vrea să-și pregătească foarte atent partidul pentru alegerile prezidențiale. Cred că este un lucru foarte important pentru dânșii.”, a spus Bogdan Chirieac. 

Este important ce se întâmplă după alegerile prezidențiale

Întrebat dacă Marcel Ciolacu își aduce oamenii în funcții cheie pentru a avea protecție în cazul unui eșec la alegerile prezidențiale, analistul politic a spus că nu se poate asigura protecție în cazul unui eșec la alegerile prezidențiale și că problema reală este ce se întâmplă după alegeri. 

„Nu cred că cineva poate să asigure protecție în cazul unui eșec la prezidențiale. Problema este ce se întâmplă după prezidențiale. Ați văzut că și Victor Ponta a pierdut alegerile în 2014 și a rămas prim-ministru. Deci nu s-a întâmplat nimic, în ciuda dosarelor aberante pe care le deschidea DNA-ul în acel moment – statul subteran și tot ce a fost. Deci nu s-a clintit din poziția de partid fiindcă poziția de prim-ministru e o poziție puternică. Sigur că importă și rezultatul pe care l-ar putea obține PSD-ul la alegerile din 1 decembrie.”, a spus Bogdan Chirieac. 

Ce se va întâmpla dacă Marcel Ciolacu pierde alegerile prezidențiale

De asemenea, analistul politic a fost întrebat ce se va întâmpla dacă Marcel Ciolacu pierde alegerile prezidențiale și dacă organizațiile din țară și cele de la centru îi vor cere să-și dea demisia din funcția de lider al social-democraților. Potrivit analistului, în majoritatea cazurilor, după pierderea alegerilor prezidențiale, liderii de partid au fost schimbați.

„Până acum așa s-a întâmplat, cu o excepție notabilă în cazul lui Victor Ponta unde, ca să-l citez pe președintele în funcție, „a fost nevoie să moară oameni ca să plece Victor Ponta". Altminteri nu a fost necesar lucrul acesta. În celelalte cazuri - după cum știm cu Mircea Geoană în 2009, cu Viorica Dăncilă în 2019 - președintele de partid a fost schimbat, ceea ce, cumva, să știți că are sens. Sigur, nu e schimbat dacă rămâne în continuare în funcția de prim-ministru.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel