Creșterea concentației dioxidului de carbon în atmosfera terestră nu se limitează la încălzirea climatică.
Cercetători de la Școala de sănătate publică din Harvard, citați de AFP, au ajuns la un concluzie dramatică. Creșterea concentrației CO2 este o amenințare directă pentru producția agricolă, care va suferi de o diminuare semnificativă a anumitor substanțe nutritive conținute în vegetale. Vorbim despre zinc și fier, indispensabile alimentației umane. Concentrația lor se va reduce în mod îngrijorător în cereale și leguminoase.
"Dat fiind că circa două miliarde de indivizi suferă deja de carențe în zinc și fier, ceea ce se traduce în fiecare an prin 63 de milioane de decese legate de malnutriție, aceasta este amenințarea sanitară asociată schimbării climatice, cea mai importantă identificată vreodată", insistă prestigioasa instituție americană într-un comunicat, citează Antena 3.
Samuel Myers, care a coordonat cercetările, atrage atenția că este primul studiu care probează că "creșterea concentrațiiilor de CO2 amenință nutriția umană".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News