Ce semn zodiacal ai în astrologia vedică

Ce semn zodiacal ai în astrologia vedică / Foto: Pixabay
Ce semn zodiacal ai în astrologia vedică / Foto: Pixabay

Află în articol ce semn zodiacal ai în astrologia vedică.

În contextul astrologiei, atunci când ne gândim la zodiile noastre, primul lucru care ne vine în minte este adesea zodiacul tropical sau cel occidental. Cu toate acestea, există și o altă formă de astrologie, numită astrologie vedică sau siderală, care are o abordare diferită și oferă o perspectivă unică asupra poziției planetelor în momentul nașterii. Haideți să descoperim diferențele dintre aceste două sisteme și să aflăm cum să determinăm semnul zodiacal în astrologia vedică.

Zodiacul cu care majoritatea sunt familiare în Occident este zodiacul tropical. Acesta se bazează pe poziția Soarelui față de Pământ, în raport cu echinocțiurile. În astrologia tropicală, primul semn, Berbecul, începe în momentul echinocțiului de primăvară.

Astrologia vedică / siderală, pe de altă parte, se concentrează pe constelații reale. Aceasta folosește poziția exactă a stelelor pentru a determina semnele zodiacale, ceea ce înseamnă că există o "decalare" față de zodiacul tropical, datorită preciziei echinocțiurilor. Această deplasare este cunoscută sub numele de ayanamsa și este în general de aproximativ 24 de grade.

Datorită acestei diferențe de aproximativ 24 de grade, este foarte posibil ca semnul tău zodiacal sideral să fie diferit de cel tropical. De exemplu, dacă ești născut pe 10 aprilie și ești Berbec în zodiacul tropical, este posibil să fii Pești în zodiacul vedic.

Ce zodie ești după astrologia vedică sau siderală

Pentru a determina semnul tău zodiacal în astrologia vedică, poți folosi un calculator online de astrologie vedică, sau poți consulta un astrolog vedic experimentat.

Deoarece un calendar sideral complet ar fi destul de detaliat și ar implica multe date specifice, în continuare, iată o versiune simplificată și generală pentru intrările Soarelui în semnele siderale pentru un an tipic:

Berbec: 15 aprilie - 15 mai

Taur: 15 mai - 15 iunie

Gemeni: 15 iunie - 15 iulie

Vezi continuarea pe Astrosens.ro.

 

Astrologia vedică are un sistem mai complex

Notă: Datele de mai sus sunt aproximative și pot varia în funcție de ayanamsa (decalajul dintre zodiacul tropical și cel sideral) utilizată și alte factori astrologici. În plus, calendarul sideral astrologic ar lua în considerare și mișcările altor planete, retrogradări, tranzite, aspecte, etc.

În timp ce semnele zodiacale în astrologia occidentală sunt adesea asociate cu anumite trăsături ale personalității și evenimente ale vieții, astrologia vedică are un sistem mai complex. Se concentrează nu numai pe semnul zodiacal, ci și pe diverse sisteme de case, aspecte planetare și "nakshatras" sau constelații lunare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel