Ce și-a dorit Ion Dichiseanu, după ce, înainte de 18 ani, și-a pierdut părinții și a stat un an în lagăr. Fiica actorului, Ioana, a găsit o scrisoare, după moartea acestuia

Sursa foto: Facebook Ioana Dichiseanu
Sursa foto: Facebook Ioana Dichiseanu

Ioana Dichiseanu a vorbit despre dorința pe care tatăl ei, Ion Dichiseanu, a avut-o, după ce, înainte de a împlini 18 ani, și-a pierdut ambii părinți și, timp de un an, a stat în lagăr, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Fiica actorului a găsit o scrisoare, după moartea acestuia.

"Şi-a dorit foarte mult o familie şi chiar a fost un familist convins, un om devotat ideii de familie, pentru că el a rămas şi fără părinţi - până să împlinească 18 ani, ambii părinţi s-au dus - a prins şi a Al Doilea Război Mondial, timp în care a stat un an în lagăr.

"S-a gândit să renunţe la actorie"

Am găsit o scrisoare şi vreau să o public. Nu ştiu dacă el ar fi fost de acord, pentru că nu îi plăcea să fie compătimit, dar nu cred că e neapărat nevoie de compătimire. Am găsit o scrisoare în care el îi scria surorii sale care era la Bucureşti, iar el era distribuit la Botoşani, după ce a terminat UNATC. A fost o perioadă foarte grea pentru el atunci, în care chiar s-a gândit să renunţe şi la actorie.

Cu toate acestea, şi-a păstrat verticalitatea, ceea ce pentru mulţi este destul de complicat. Greutăţile vieţii te pot face să devii un pic... să nu spun cum. Cu toate acestea, el şi-a păstrat omenia, şi-a păstrat verticalitatea, corectitudinea şi nu s-a lăsat bătut. Iubea viaţa, cu toate suferinţele din suflet.

"Mi-a povestit lucruri grele, dureroase"

A reușit, cu toate suferințele din suflet, să iubească viața. Și ne-a învățat și pe noi să o iubim. Mi-a povestit lucruri grele, dureroase, inclusiv cum s-a îmbolnăvit mama sa, își amintea multe lucruri. Am avut o relație frumoasă, de prietenie. El întotdeauna a spus că și-a dorit să aibă un copil atunci când a considerat că este pregătit să fie lângă acel copil pentru a-l crește, dar și pentru a-i oferi totul, asta pentru că familia lui nu a avut posibilități financiare extraordinare, au fost 9 copiii", a spus Ioana Dichiseanu, în emisiunea Oracolul Vedetelor.

Vezi și: Ioana Dichiseanu, amintiri cu tatăl ei. Actorul Ion Dichiseanu se schimbase complet, după aflarea veștii că este însărcinată

Citește și:

Educaţie prin iubire. Ioana Dichiseanu, "secrete" de la tatăl ei pe care le aplică în relaţia cu Anastasia

Ioana Dichiseanu, fiica regretatului artist Ion Dichiseanu, a vorbit în platoul Spectacola despre metoda după care a ales să-şi educe fetiţa, mai exact în acelaşi stil în care a fost crescută de părinţii ei: cu iubire şi prietenie. 

"Viaţa de mămică m-a schimbat la 180 de grade. Nu-mi imaginam că poate să fie aşa, pentru că mama şi tata îmi spuneau, când eram însărcinată - O să vezi... în momentul în care o iei în braţe ţi se schimbă tot Universul! Mi-aduc aminte că-i spuneam tatei că voi fi genul de mamă foarte autoritară care o să impună nişte reguli extrem de stricte. Dar aşa a fost. Din momentul în care am strâns-o în braţe toată lumea mea s-a dat peste cap, în sensul bun." Citește mai departe>>

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel