Denunţul la Parchetul instanţei supreme referitoar la presupusul plagiat al premierului Victor Ponta, făcut pe 22 august 2012, de Mihail Neamţu, Adrian Papahagi şi Minel Augustin Ofiţeru, a primit răspuns. Astfel, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dispus neînceperea urmăririi penale în cazul sesizării referitoare la faptul că Victor Ponta ar fi plagiat teza de doctorat, stabilind că fapta nu există. Despre acest aspect, Cristian Tudor Popescu spune că românii nu mai sunt interesaţi în acest moment de plagiatul lui Ponta, ci de pensii, salarii şi slujbe.
Victor Ponta a fost acuzat că ar fi copiat secţiuni de mari ale tezei sale de doctorat din publicaţii anterioare, însă fără să pună referinţe exacte.
Parchetul a cerut în acest caz o expertiză şi de la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).
Denunţătorii menționați au susţinut că, din cele 292 de pagini ale lucrării "Răspunderea în dreptul internaţional umanitar", publicată de Editura Universul Juridic în 2010, lucrare care îi are ca autori pe Victor Ponta şi Daniela Coman, "un număr de 113 pagini nu constituie o operă de creaţie originală proprie, ci reprezintă o însuşire frauduloasă a produsului de craţie intelectuală a patru autori".
După ce Parchetul General a cerut mai multe documente şi s-au făcut mai multe expertize, procurorii au ajuns la concluizia că premierul nu a plagiat. Ăn aceste condiții, nu se va începe urmărirea penală pe numele lui Victor Ponta.
CT Popescu, senior-editorul gandul.info, referitor la acest subiect, a declarat pentru Realitatea Tv că: "Populaţia nu e interesată acum de plagiatul dânsului, sau non-plagiatului dânsului, ci de slujbe, pensii, salarii, preţuri...E o poveste de furt intelectual, o poveste abstractă. Puţină lume e sensibilă la aşa ceva. Pentru mine, e un plagiat indubitabil. Nici măcar un plagiat nu e, e un xerox, plagiatul necesită o oarecare calificare".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News