Ce spun dentiștii despre albirea dinților cu bicarbonat de sodiu, lămâie sau sare

Sursă foto: Pexels (Shiny Diamond)
Sursă foto: Pexels (Shiny Diamond)

Dr. Alin Gabor a dezvăluit, în exclusivitate pentru Spectacola, care sunt principalele cauze care produc durerile dentare, dar a dezvăluit și tot ce trebuie să știm despre albirea dentară.

Durerile dentare dau de foarte multe ori bătăi de cap oamenilor, care stau acasă până în ultima clipă, în speranța că acestea vor trece de la sine. Chiar dacă ele pot părea banale, în primă instanță, în realitate pot transmite un real semnal de alarmă și ne pot indica anumite probleme de dantură destul de serioase. În exclusivitate pentru Spectacola, Dr. Alin Gabor a vorbit despre cauzele durerilor dentare, dar ne-a dezvăluit și toate informațiile pe care trebuie să le știm despre albirea dentară.

”Pentru început, aș vrea să menționez un factor esențial cu privire la sensibilitatea și durerea dentară. Durerea este relativă. Percepția durerii este diferită de la om la om. După cum bine știți, nu pe toți ne doare la fel. Așa este și în cazul sensibilității dentare. Unii percep o sensibilitate dentară, alții au pragul de toleranță scăzut și astfel sensibilitatea poate deveni o durere dentară.”, a dezvăluit Dr. Alin Gabor pentru Spectacola.

Din ce cauze apare sensibilitatea dentară

Când vine vorba despre sensibilitatea dentară, medicul stomatolog avertizează asupra faptului că există diverse cauze care pot produce aceste dureri. De asemenea, acestea pot fi depistate și tratate doar în cabinetul specialistului.

”Traumatismele, lovirea dinților cu diferite obiecte cum ar fi graba de a bea un pahar de apă și a ne lovi în dinți, pot provoca fisuri ale smalțului dentar care este stratul de la suprafața dintelui și care asigura protecția lui. Astfel, diferiți stimuli, cum ar fi cald, rece, dulce, acru, pot provoca sensibilități sau dureri ale dinților. Abrazia, abfracția și atriția dintelui, adică distrugerea smalțului dentar prin uzură excesivă, cum ar fi periajul agresiv, scrâșnitul dinților, băuturi acide, conduc la aceste sensibilități sau dureri. 

Un alt factor, care poate provoca sensibilitatea sau durerea dinților, este consumul de alimente sau lichide la temperaturi extreme. Adică, după ce mâncăm ceva fierbinte să bem ceva rece. De asemenea, prezența unor carii pe care nu le vedem cu ochiul liber, ci doar în urmă unui consult de specialitate clinic și radiografic, unde pot fi depistate, conduc la anumite sensibilități sau dureri ale dinților.”, a continuat medicul stomatolog.

”Există și anumite proceduri medicale care pot provoca sensibilități ale dinților”

Mai mult, Dr. Alin Gabor spune că durerile dinților pot apărea și după anumite proceduri medicale, însă acestea nu trebuie să îngrijoreze, pentru că sunt normale. Dinții au nevoi de refacere, spune el, drept urmare durerile vor persista doar câteva zile.

”Există și anumite proceduri medicale care pot provoca sensibilități ale dinților. Detartrajul poate provoca o sensibilitate temporară a dinților la anumite lichide și alimente reci.  E normal. Zona a fost abuzată de tartru. Albirea dentară profesională poate provoca într-o anumită măsură sensibilitatea temporară a dinților. Sunt multe manopere care pot provoca sensibilități temporare ale dinților. Orice procedură medicală efectuată la dinți are nevoie de timp de refacere.

Organismul are nevoie de timp să se vindece. E normal. Ceea ce nu e normal este ca tu să pleci fără să fii informat, iar o regulă esențială este că medicul tău ar trebui să îți spună, exact, la ce să te aștepți. Este necesar ca pacientul să obțină toate informațiile necesare, pentru a nu te impacienta, în cazul unei sensibilități postoperatorii. ”, a mai spus specialistul. Citește continuarea pe Spectacola

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel