Ce spun românii despre donarea de organe. Răspunsurile sunt neașteptate

Foto Pexels
Foto Pexels

Pe data de 15 aprilie s-a marcat Ziua Națională a Transplantului, iar evenimentul a fost unul menit să aducă în consțiința publicului faptul că transplantul poate salva vieți. 

”Evenimentul “Ziua Națională a Transplantului” reprezintă o conştientizare a faptului că transplantul salvează vieţile unor oameni care altfel nu ar avea altă şansă şi este organizat în conformitate cu atribuţiile Agenţiei Naţionale de Transplant privind promovarea activităţilor  de donare şi transplant organe, ţesuturi şi celule umane, precum şi cu directivele şi recomandările Uniunii Europene.

În fiecare an, persoanele care au beneficiat de un transplant sărbătoresc împreuna cu familiile lor, cu specialiştii din domeniul transplantului, alături de reprezentanţii mass-media și de personalități ale societății civile, noua viaţă dobândită odată cu transplantul, având drept scop creşterea numărului de donatori, deci implicit creşterea numărului de pacienţi salvaţi”, potrivit unui comunicat de presă al Agenției Naționale de transplant.

La nici două săptămâni de la Ziua Națională a Transplantului, transplantul este din nou pe buzele tuturor, odată cu apariția cazurilor de hepatită fulminantă care stârnesc mari îngrijorări la nivel mondial și, evident, și în România. 

Primul caz de hepatită cu origini necunoscute, o fetiță de cinci ani internată în spital de la începutul lunii aprilie, are nevoie de transplant hepatic, după ce starea ei s-a agravat. 

România continuă să aibă o problemă, nu numai că numărul de donatori nu este mare, dar și faptul că țara noastră nu are un Institut acreditat pentru Transplant hepatic pediatric Ei bine, cu toate acestea, România face eforturi să obțină acreditările necesare, dar până atunci, fetița va primi transplantul mâine, 30 aprilie, în România, la Spitalul Fundeni, potrivit anunțului Ministerului Sănătății. 

Care este părerea românilor despre donarea de organe

Cititorii DC Medical au avut de ales dintre 5 variante de răspuns:

1. De acord, aș face-o

2. Nu aș face asta niciodată

3. Nu donez, dar dacă am nevoie vreau să primesc

4. Aș face-o doar pentru cineva drag

5. Mi-e frică. 

Ei bine, răspunsurile au fost complet neașteptate. Aflați-le aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel