Ce spun seniorii după recalculare. Cu cât le-au crescut pensiile / video

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Recalcularea pensiilor a iscat multe intrigi în societate, deoarece, spre deosebire de alte creșteri precedente, de data aceasta veniturile seniorilor au crescut în funcție de contributivitate.

Mai mulți vârstnici și-au exprimat opiniile privitoare la recalcularea pensiilor și veniturile pe care le vor primi începând cu această lună, după aplicarea formulei de calcul ce a avut scopul să aducă o echitate a veniturilor primite de seniori.

„Mă mulțumește foarte mult. S-a avut grijă de pensionari“, a spus o femeie, în timp ce o alta a punctat că pensia i-a crescut cu „500 de lei“ și este, de asemenea, „mulțumită de calculare“.

„Sunt mulțumit de modul în care mi s-au calculat drepturile“, a zis un bărbat.

„Având în vedere câți ani am lucrat, sunt mulțumit“, a spus un altul.

Un senior a primit „decizia de pensionare recalculată“, fiind „mulțumit de modul de calcul“.

„Am primit decizia de pensie cu pensia recalculată. Sunt mulțumit de noua metodă de calcul și de noua lege a pensiilor“, a spus un alt senior.

„Este bine că s-au recalculat toate pensiile, pentru a se crea o echitate între foștii salariați, care acum sunt pensionari“, a spus un pensionar.

Cineva a zis că pensia i-a crescut „exact“ cu cât a calculat, în timp ce altă persoană a spus că pensia îi va crește cu „32%“. 

„Sunt mulțumit având în vedere că, între mine și alți colegi care s-au pensionat în ani diferiți, acum avem aproximativ aceeași pensie“, a mai zis un senior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel