Ce spune fosta asistentă a lui Gaddafi: Era ca Stalin. Avea toată puterea și tot luxul doar pentru el.

Oksana Balinskaya
Oksana Balinskaya

Oksana Balinskaya a fost una din asistentele personale ale lui Muammar Gaddafi. Aceasta a vorbit, într-un interviu, ce înseamnă să fii lângă dictatorul libian aproape 24 de ore pe zi. De la haine scumpe, la călătorii până la aprtamente luxoase, Oksana le-a avut pe toate. Totuși, l-a trădat pe Gaddafi pentru că acesta nu ar fi fost de acord cu relația ei cu un sârb.

[caption id="attachment_53303" align="alignleft" width="300" caption="Sursă foto: www.newsweek.com"][/caption] ”Avea 21 de ani când am fost angajată de Muammar Gaddafi. Ca și celelate tinere pe care le angajase ca asistente, am crescut în Ucraina. Nu vorbeam deloc arabă, nici măcar nu șitam diferența dintre Lebanon și Libia. Dar ”tăticul”, așa cum îl porecleam, a fost mai mult decât generos cu noi. Am avut tot ce mi-am dorit vreodată. Un apartament cu două dormitoare, complet mobilat, un șofer care îmi stătea la dispoziție zi și noapte. Cu toate acestea, viața mea personală era urmărită îndeaproape.

În primele trei luni nu am avut voie să intru în palat. Probabil ”taticul” nu voia ca soţia lui, Safia, să devină geloasă. Apoi am început să mă duc la el regulat. Jobul de asistentă presupunea vizite dese pentru a mă asigura că el este în cea mai bună formă, că îşi face plimbarea zilnică pe cărările curţii din faţa palatului, că îşi lua vitaminele. De asemnea, îi verificam tensiunea mereu. Îmi amintesc că la o vizită în Mali, am inistat să poarte mănuşi pentru a nu lua vreo boală." a spus tânăra.

Niciun una din angajatele lui Gaddafi nu a fost iubita lui

"Presa ucraineană spunea că noi suntem haremul dicatorului. Nu este adevărat. Nu avut relaţii cu niciuna din asistentele lui. Singura dată când îl atingeam era când îi luam tensiunea. Adevărul este că Gaddafi era mult mai discret decât prietenul lui, Silvio Berlusconi. El a ales să angajeze doar tinere din Ucraina, pentru frumuseţea lor, deoarece îi plăcea să fie înconjurat de femei frumoase.

Pe mine ma ales dintr-un şir de candidate, după ce mi-a strâns mână şi s-a uitat în ochii mei. Apoi am auzit că mereu ia decizii în legătură cu oamenii, după ce le strânge mâna. Este un bun psiholog.

De asmnea, Oksana a vorbit și despre obiceiurile liderului libian. Acesta obișnuia să asculte muzică orientală la un casetofon vechi și avea o obsesie pentru haine.

”Era obsedat de haine. Uneori când aștepta invitați, se îmbrăca cu ceva, iar în drum spre sala de oaspeți se răzgândea și se îmbrăca cu altceva.”

Tânăra a mai povestit că l-a însoțit pe Muammar Gaddafi în mai multe vizite oficiale, în Statele Unite ale Americii, Italia, Paraguay și Venzuela.

”Am călătorit doar cu avioane de lux. Când era binedispus ne întreba dacă avem tot ce ne trebuie și ne dădea bani în plus pentru cumpărături. Câștigam mai bine decât medicii din Libia, peste 3000 de dolari pe lună, iar ei erau geloși pe noi. Adevărul este că el lua toate deciziile îm țară. Era ca Stalin: avea toată putea și tot luxul doar pentru el.

A plecat din Tripoli cu puțin timp înainte să înceapă revoltele, pentru că era însărcinată în patru luni.

Am părăsit Tripoli la timp, era începutul lunii Februarie. Două dintre prietenele mele nu au vrut să plece, iar acum vor și nu mai pot părăsi orașul. Am avut un motiv personal să plec. Eram însărcinată în patru luni, iar ”tăticul” nu cred că ar fi fost de acord cu relația mea cu un sârb. Nu cred că mă va ierta vreodată că l-am trădat. Realizez că decizia de a părăsi Libia a fost una bună. Toți colegii mei îmi spunea că trebuie să plec, pentru că o să am un copil de crescut. Acum cei mai apropiați parteneri a lui Gaddafi fug de el, iar el își obligă copii și două ucrainience să moară alături de el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel