Ce spune Mircea Badea despre anunțul de angajare la SRI, cea mai citită știre: Există și astrologi acolo?

Foto: Captură video Antena 3 CNN
Foto: Captură video Antena 3 CNN

Mircea Badea, în cadrul emisiunii  „În gura presei”, de la Antena 3 CNN, a comentat cea mai citită știre de pe DC News, ieri, 2 noiembrie. 

Serviciul Român de Informații a anunțat că face angajări, iar DC News a scris despre acest subiect. Mircea Badea a comentat știrea susținând că „în România suntem din ce în ce mai puțini cei care nu lucrăm la SRI". 

„Acum dacă tot am rostit cuvintele absolut magice în România, inițialele absolut magice: SRI, cea mai citită știre de pe DC News este: „Vrei să lucrezi la SRI? Acum se fac angajări - lista locurilor disponibile

Nu!

Am senzația că în România suntem din ce în ce mai puțini cei care nu lucrăm la SRI, direct sau indirect. Uite, ofițeri operativi și analiști. „Ofițerul operativ are misiunea importantă, absolut, tot ce face SRI este absolut important, decisiv, crucial, de a culege informații și pentru aceasta trebuie să-și poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională." Ne descrie ce face ofițerul operativ.

„Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile." Păi asta face și domnul ăla cu runele. Zodiacul nu face asta? Există astrologi la SRI?

„Mai exact, analistul evaluează datele culese de ofițerii operativi ori din alte surse secrete sau deschise, sesizează schimbări și tendințe în manifestarea amenințărilor, schițează scenarii alternative de evoluție”. Da-mă dracu!

Deci dacă vreți să vă angajați la SRI… ce ne trebuie? Ceva ne trebuie. Mie nu, niciodată! Ceva cu postuniversitare la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul.

Înțeleg că lumea a fost interesată să se angajeze la SRI.", a spus Mircea Badea la emisiunea „În gura presei”, de la Antena 3 CNN. 

 

VEZI ȘI: Vrei să lucrezi la SRI? Acum se fac angajări - lista locurilor disponibile 

OFIŢERI OPERATIVI ŞI ANALIŞTI

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante. Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.

Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. Mai exact, analistul evaluează datele culese de ofițerii operativi ori din alte surse secrete sau deschise, sesizează schimbări și tendințe în manifestarea amenințărilor, schițează scenarii alternative de evoluție, evidențiază implicații și indică eventuale variante de acțiune în raport cu fiecare scenariu prognozat. Deși aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implică în egală măsură inteligența, gândirea critică și creativitatea analistului de informații, dar și o foarte bună cunoaștere a domeniului analizat. În final, produsul analitic este pus la dispoziția beneficiarilor legali, în timp util și în funcție de aria de competență, pentru a-i sprijini în realizarea unor strategii sau planuri de acțiune prin care să se prevină manifestarea riscurilor ori adoptarea unor măsuri adecvate de promovare a intereselor naționale.

Candidații interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist, trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normele interne) și să promoveze toate etapele specifice de selecție. Candidații care promovează integral procesul de selecţie şi sunt declarați admiși în urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenţă, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel