Ce spune presa vietnameză despre întâlnirea lui Ciucă cu premierul Vietnamului

Sursă foto: Pexels.com
Sursă foto: Pexels.com

Vietnam „recomandă” Parlamentului României să ia mai multe decizii care contribuie la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Vietnam aflați la muncă în România.

Vietnam și România au convenit să promoveze cooperarea între cele două organe legislative și să continue să colaboreze strâns și să se sprijine reciproc în cadrul forumurilor interparlamentare, notează publicația Vietnamnews.

„Acordul a fost încheiat în cadrul unei întrevederi dintre Prim-ministrul vietnamez Phạm Minh Chính și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, la București, la 22 ianuarie (ora locală).

Prim-ministrul Chính a afirmat că vizita sa are scopul de a promova puternic prietenia tradițională și cooperarea dintre cele două țări, consolidând în continuare prietenia dintre popoarele acestora.

A subliniat importanța menținerii schimbului de delegații la toate nivelurile, în special la nivel înalt, prin canalele Partidului, Statului, Guvernului și Adunării Naționale, pentru a consolida încrederea politică și înțelegerea reciprocă, ca o bază pentru a promova și extinde cooperarea bilaterală în toate domeniile.

A transmis salutările și invitația de a vizita Vietnamul din partea președintelui Adunării Naționale, Vương Đình Huệ, către președintele Senatului, Nicolae Ciucă.

Președintele Senatului României a apreciat vizita liderului guvernamental vietnamez, afirmând că este un moment important în relația bilaterală, având în vedere că cele două părți vor sărbători 75 de ani de relații în 2025. A apreciat dezvoltările pozitive și substanțiale ale prieteniei tradiționale și cooperării dintre cele două țări, în special în domeniile politicii, economiei, educației, agriculturii, culturii și turismului.

Prim-ministrul Chính a evaluat în mod pozitiv rezultatele aduse de Acordul de Comerț Liber dintre UE și Vietnam (EVFTA) după mai bine de trei ani de aplicare și a mulțumit Parlamentului României pentru faptul că a fost unul dintre primele parlamente ale statelor membre ale UE care a ratificat Acordul de Protecție a Investițiilor dintre UE și Vietnam (EVIPA).

Președintele Nicolae Ciucă a afirmat că susține întotdeauna consolidarea relației dintre Vietnam și UE și va îndemna parlamentele celorlalte țări membre ale UE să ratifice în curând acest acord.

Cele două părți au convenit să continue promovarea cooperării comerciale și de investiții dintre cele două țări, să îmbunătățească eficiența în domenii tradiționale precum educația, agricultura, cultura și muncă, extinzând legăturile către domenii potențiale precum tehnologia informației, inovația și știința-tehnologia.

Gazda a afirmat despre comunitatea vietnameză și muncitorii vietnamezi din România că au adus numeroase contribuții pozitive la dezvoltarea socio-economică a țării.

Prim-ministrul Chính a sugerat Parlamentului României să continue să creeze condiții favorabile pentru comunitatea vietnameză astfel încât să se integreze mai profund în societatea gazdă și să-și promoveze eficient rolul ca punte pentru dezvoltarea prieteniei dintre popoarele celor două țări.”, scrie publicația menționată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel