Președinta Signal a apărat miercuri securitatea aplicației de mesagerie, după ce oficiali de rang înalt ai administrației Trump au inclus din greșeală un jurnalist într-un grup de chat criptat pe care îl foloseau pentru a discuta despre o posibilă acțiune militară a SUA împotriva rebelilor Houthi din Yemen.
Meredith Whittaker, reprezentanta Signal, nu a comentat direct eroarea, pe care parlamentarii democrați au descris-o drept o încălcare a securității naționale a SUA. Totuși, ea a prezentat aplicația ca fiind „etalonul în comunicațiile private” într-o postare pe platforma X, subliniind avantajele de securitate ale Signal față de aplicația de mesagerie WhatsApp a companiei Meta, scrie Reuters.
„Suntem open-source, non-profit și dezvoltăm și aplicăm criptare end-to-end și tehnologii care protejează confidențialitatea în întregul nostru sistem pentru a proteja metadatele și conținutul mesajelor”, a declarat Whittaker.
Signal a câștigat popularitate în Europa și în Statele Unite ca alternativă la WhatsApp datorită faptului că colectează foarte puține date despre utilizatori.
Potrivit datelor furnizate de firma de analiză de piață Sensor Tower, descărcările Signal în SUA în primele trei luni ale anului 2025 au crescut cu 16% față de trimestrul anterior și cu 25% față de aceeași perioadă din 2024.
Într-un interviu acordat în februarie ziarului olandez De Telegraaf, Whittaker a afirmat că Signal este o alternativă mai sigură deoarece WhatsApp colectează metadate care pot fi utilizate pentru a identifica cine comunică cu cine și cât de des.
„Atunci când sunt obligați, la fel ca toate companiile care colectează astfel de date, acestea predau aceste informații importante și revelatoare”, a spus Whittaker în postarea sa de pe X.
Într-o declarație oficială, un purtător de cuvânt al WhatsApp a precizat că aplicația se bazează pe metadate pentru a preveni spamul și pentru a „menține serviciul în siguranță împotriva abuzurilor”.
„Nu păstrăm jurnale cu privire la cine comunică cu cine sau cine sună pe cine și nu monitorizăm mesajele personale pe care oamenii și le trimit pentru publicitate”, se arată în declarație.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News