Ce spunea avocatul lui Dumitru Buzatu despre scopul ascuns al marilor dosare care apar în preajma alegerilor: Lucrurile încep să se agite

captură video
captură video

Avocatul lui Dumitru Buzatu, într-un interviu recent, vorbea despre agitația din justiție dinaintea marilor evenimente, precum alegerile.  

Daniel Atasiei este avocatul președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. În fața presei, întrebat cum s-a apărat clientul său, acesta a afirmat: ”Nu vă pot face declarații cu privire la apărările din dosar. Nu comentez. Ne judecăm în contestație la Curtea de Apel Iași. Vom vedea soluția”. 

Dumitru Buzatu a fost ridicat vineri seară de anchetatori după ce a primit o geantă cu 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri. În trecut prieteni, relația dintre ei s-a răcit în 2021 și a ajuns până în punctul în care s-a încercat rezilierea unui contract pe fonduri europene din motive personale. Acum, pentru obținerea unui contract de 10 ori mai mare, social-democratul ar fi cerut 10%, bani pe care i-a primit ”la pescuit”. 

Citește și: Stenograme din dosarul Buzatu. ”Pescuiesc 5 minute și plec”/ ”Să vină cu mâncarea caldă?”

Într-un interviu din luna aprilie a acestui an, cel care astăzi îl reprezintă pe Dumitru Buzatu considera că, în preajma alegerilor, apar dosare care agită apele, de natură a schimba deciziile cu privire la cine candidează. 

”Într-un stat de drept, este absolut necesar ca legea să fie respectată, e absolut firesc și cred că asta este premisa de la care să plecăm: ori de câte ori există nereguli, inclusiv în administrație, ele trebuie descoperite, iar cei vinovați trebuie sancționați” spunea avocatul Daniel Atasiei, într-un interviu recent pentru IașiTv Life. 

Avocatul lui Dumitru Buzatu mai preciza că ”mai departe, lucrurile se separă în ceea ce înseamnă vinovat și ce înseamnă nevinovat”. ”Sarcina noastră este să ne asigurăm că cei vinovați să fie trași la răspundere penală și nu alții pentru că uneori există, mai ales în preajma unor evenimente mai importante, în apropierea unor alegeri, o percepție publică că lucrurile încep să se agite în preajma alegerilor, că, prin intermediul unor dosare mai mari sau mai mici, s-ar putea încerca să se schimbe deciziile cu privire la cine candidează, cine nu candidează și ce va face mai departe” mai preciza avocatul în interviul acordat în aprilie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel