Ce spuneți despre o delicioasă ceapa murată? Se face ușor și este sănătos.
„Avem nevoie de:
•5 cepe rosii mici
•250ml apa
•180ml otet -
•o lingurita sare
•o lingurita miere
•cateva boabe de piper/o lingurita de piper macinat
Cum o preparam?
Intr-un vas punem apa la fiert. Intre timp ne ocupam de ceapa. O taiem rondele si o adaugam intr-un borcan.
Intr-un alt recipient adaugam otetul, sarea, mierea, piperul si amestecam. Dupa ce a fiert apa, o adaugam peste compozitia obtinuta, amestecam si transferam totul peste ceapa rosie.
Punem capacul si lasam la racit timp de o ora. Dupa o ora punem ceapa in frigider pentru inca 2 ore dupa care este pregatita pentru a fi consumata!”, conform Endofoodart.
Endofoodart vă propune o rețetă delicioasă: Crispy de pui fără ulei.
„Avem nevoie de:
•500g piept de pui de casa
•3 oua
•400g fulgi de porumb
•100g pesmet fara gluten
•o lingurita de sare
•o lingurita de piper
•o lingurita de boia
•o lingura de usturoi granulat
Preincalzim cuptorul la 180°
Taiem pieptul de pui in fasii de pui
Intr-un bol, batem cele 3 oua si le amestecam cu condimentele
Sfaramam fulgii de porumb cu mana sau cu ajutorul unui blender pentru a ii transforma intr-o faina
Trecem fiecare bucata de pui prin pesmet fara gluten, ou si fulgi de porumb; in cazul in care dorim sa avem o crusta mai crocanta putem sa mai trecem fiecare felie inca o data prin ou si fulgi de porumb
Asezam bucatile de pui pe o tava tapetata cu hartie de copt si o punem in cuptor pentru 30 de minute
La jumatatea timpului - dupa 15 minute - scoatem tava din cuptor si intoarcem fiecare bucata de pui pe cealalta parte”, conform Endofoodart.
Nutriţionistul ne recomnandă cum să consumăm corect castraveţii.
Castraveţii sunt unul dintre cele mai populare produse, dar ca aceştia să fie benefici pentru sănătate, merită să luaţi în considerare câteva aspecte importante atunci când îi utilizaţi, a declarat nutriţionistul şi fitoterapeutul Anjelika Duval.
Potrivit medicului, cea mai valoroasă proprietate a castraveţilor este conţinutul ridicat de potasiu, care elimină excesul de apă din organism, relatează Agenţia de presă RIA NOVOSTI. În acelaşi timp, castraveţii proaspeţi din propria grădină vor fi mult mai sănătoşi - pentru că ştim exact ce fel de îngrăşăminte au fost folosite şi cum au fost stropiţi. De modul în care au fost stropiţi, a remarcat Duval, depinde compoziţia castraveţilor şi conţinutul de minerale utile din legumă.
Castraveţii cumpăraţi este mai indicat să fie curăţaţi de coajă, consideră expertul, deoarece nitraţii şi alte substanţe care fac parte din îngrăşăminte se acumulează în coajă.
De asemenea, nu trebuie să abuzaţi de castraveţii muraţi, mai ales seara sau pe timpul nopţii, deoarece sodiul pe care îl conţin reţine apa în organism şi duce la umflarea articulaţiilor şi la creşterea tensiunii.
În acelaşi timp, limonada făcută din suc de castraveţi poate ajuta la normalizarea tensiunii arteriale la persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Pentru a face acest lucru, trebuie să folosiţi suc de castraveţi în proporţii egale jumătate suc, jumătate de apă minerală şi să adăugaţi mentă şi suc de portocale. În perioada toridă a verii, în acest mod putem scăpa de hipertensiunea arterială şi ne putem simţi mult mai bine, a notat medicul, conform Rador.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News