Ce sunt imunobioticele și cum ne scapă de boli. Mihaela Bilic: Au un efect pe care nu-l poate asigura niciun medicament!

Foto: Facebook Mihaela Bilic
Foto: Facebook Mihaela Bilic

Nutri'ionistul Mihaela Bilic a explicat ce sunt imunobioticele.

Nutrițonistul Mihaela Bilic e explicat cum ne pot ajuta imunobioticele, produsele care conțin atât culturi de bacterii cu efect probiotic, cat și micronutrienți de tipul zinc, seleniu, fier, vitamina C, D sau B, la prevenirea bolilor.

"Ați auzit de imunobiotice? Micronutriția este disciplina care se interesează de micronutrienții din alimente, cei care nu joacă un rol energetic (nu au calorii), dar au un rol fundamental pentru funcționarea metabolismului. Este vorba de vitamine, minerale, fitonutrienți și oligoelemente prezenți în cantități foarte mici atât în organism, cat și în alimente. EFSA (European Food Safety Authority) a confirmat oficial că aportul de minerale și vitamine, alături de probiotice și prebiotice poate îmbunătăți funcționarea organismului.

VEZI ȘI: Motivul pentru care este bine să te balonezi. Nutriționistul Mihaela Bilic: Nu trebuie să ne bucurăm când nu mișcă nimic în burtă

De ce avem nevoie pentru o piele frumoasă

Pentru o vedere bună și o piele frumoasă avem nevoie de vitamina A, iar oasele și mușchii au nevoie de calciu, magneziu și zinc. Tot calciul este esențial și pentru funcționarea enzimelor digestive.

Cât despre zinc, EFSA a recunoscut că există o relație directă cauză-efect între aportul de zinc și rezistența la boli. Un aport optim de micronutrienti este esențial pentru ca sistemul imunitar să funcționeze eficient. Zincul este un oligoelement major și fundamental pentru sănătate, el intervine în activitatea a peste 300 de enzime fiind co-factor a numeroase reacții implicate în răspunsul imun.

Cum prevenim bolile

Vitaminele antioxidante C și E împreună cu oligoelementele (seleniu, cupru, zinc) neutralizează efectele negative ale radicalilor liberi cauzatori de oxidare și modulează funcția celulelor imunitare. Există markeri biologici prin care poate fi apreciat statusul nutrițional al unui pacient, alimentația dezechilibrată producând o alterare a funcțiilor celulare și imunitare a cărei severitate este direct proporțională cu lipsa de micronutrienți.

Folosirea de suplimente de micronutrienti și probiotice direct implicate în funcțiile imunitare are ca scop acoperirea nevoilor zilnice recomandate persoanelor sănătoase, în felul acesta fiind posibile prevenția bolilor, scăderea frecvenței îmbolnăvirilor și/sau diminuarea severității simptomelor. Se numesc “imunobiotice” produsele care conțin atât culturi de bacterii cu efect probiotic, cat și micronutrienti de tipul zinc, seleniu, fier, vitamina C, D sau B. EFSA a autorizat această asociere și permite afirmații de tipul “suplimentele cu imunobiotice participă la buna funcționare a sistemului imunitar” - efect pe care nu-l poate asigura niciun medicament!", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel