Ce sunt piscinele bio? Cum să construiești o piscină naturală

Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Conștientizarea mediului determină din ce în ce mai mulți oameni să aleagă piscinele biologice, o alternativă ecologică și durabilă la piscinele tradiționale. De fapt, aceste tipuri de bazine sunt purificate folosind doar plante acvatice, pietriș și organisme naturale, fără a fi nevoie de substanțe chimice.

Principalul motiv al succesului bio-piscinelor este structura lor ecologică, capabilă să se integreze perfect în mediul înconjurător. Acestea nu sunt altele decât bazine biologice și ecologice care folosesc un sistem de purificare complet natural.

În practică, bio-piscinele folosesc plante și pietriș pentru a purifica apa în mod eficient, fără a folosi substanțe chimice. Contrar credinței populare, bazinele biologice sunt, de asemenea, mai ușor de gestionat decât bazinele tradiționale, potrivit unui articol publicat de Habitante. De fapt, nu este nevoie să cumpărați echipamente scumpe sau să schimbați filtrele periodic. Iată tot ce trebuie să știi.

Cum se construiește o piscină naturală?

Principalii pași pentru a construi un bio-pool complet natural sunt:

1. Alegerea unui loc potrivit pentru construirea piscinei naturale, de preferință un teren în pantă, astfel încât gravitația să poată fi folosită pentru a circula apa.

2. Excavarea rezervorului: rezervorul de baie și zona de filtrare sunt excavate. Suprafața de filtrare trebuie să fie mai mare decât piscina de baie, proporțional cu volumul de apă. Totuși, pentru a instala o piscina bio este necesar sa se respecte niște dimensiuni minime: o dimensiune de minim 30/40 de metri pătrați și o adâncime de aproximativ 3 metri pentru a asigura funcționarea corectă a sistemului de filtrare naturală.

3. Căptușeala: căptușiți piscina cu un material impermeabil, cum ar fi o membrană din PVC.

4. Instalații sanitare: Instalați un sistem de instalații sanitare care permite recircularea apei între zona de filtrare și zona de scăldat.

5. Plante acvatice: plantați plante acvatice precum nuferi, crini și papură în zona de filtrare. Aceste plante ajută la purificarea apei.

6. Adăugarea de microorganisme: Adăugarea de microorganisme, cum ar fi bacteriile nitrificatoare și denitrificatoare, care ajută la eliminarea nutrienților din apă.

7. Introducerea animalelor acvatice: Introduceți animale acvatice mici, cum ar fi broaștele, creveții și insectele, care contribuie la purificarea apei.

8. Întreținere: Este important să se efectueze întreținerea regulată a piscinei naturale, cum ar fi îndepărtarea frunzelor și ramurilor care se descompun, curățarea fundului piscinei și tăierea regulată a plantelor acvatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel