Tudor Tim Ionescu şi invitata sa, Iulia Marin, au discutat despre impactul puilor broiler asupra mediului, în cadrul ediţiei de duminică a emisiunii DC Anima.
"Puii broiler sunt puii care cresc în 35-40 de zile până ajung la câteva kg. Sunt puii umflați care nu-și pot susține rapiditatea creșterii. Sunt de 4 ori mai mari decât au fost selectați genetic acum câțiva zeci de ani. Practic ce vedem noi acum la puii broiler, este echivalentul unui copil de 2 luni care cântărește 300 de kilograme.
Produsele în magazine nu sunt etichetate așa cum trebuie. Nu o să vedem niciodată scris pe cofragul de ouă că scrie "ouă de la găini ținute-n cuști"", a spus Iulia Marin de la Asociația FREE.
Puii broiler sunt un tip de pui de carne crescut special pentru producția de carne, fiind cunoscuți pentru creșterea rapidă și eficientă. Acești pui sunt selecționați genetic pentru a ajunge la o greutate optimă într-un timp scurt, de obicei între 5 și 7 săptămâni. Puii broiler au un corp compact, cu un piept bine dezvoltat, caracteristică esențială pentru producția de carne.
În industria avicolă, puii broiler sunt crescuți în ferme intensive, unde condițiile sunt optimizate pentru a maximiza creșterea și conversia furajelor în masă corporală. Hrana lor este bogată în proteine și nutrienți pentru a asigura o creștere rapidă și sănătoasă.
Pe lângă acest subiect s-a discutat și despre marșul pentru drepturile animalelor din data de 21 septembrie.
"La marș, vom cere Guvernului mai multe lucruri și vom include toate animalele în cerințele noastre. Totodată, am lansat o scrisoare deschisă cu cele mai urgente 10 cerințe pentru animale în țara noastră:
1. Interzicerea cuștilor și îmbunătățirea condițiilor din fermele industriale – Asigurarea condițiilor care permit animalelor să își exprime comportamentele naturale.
2. Limitarea transportului de animale vii la 8 ore – Interzicerea exportului de animale vii către țări terțe.
3. Recensământul animalelor de companie din România – O bază de date pentru toate animalele de companie.
4. Înlocuirea eutanasierii cu sterilizarea în masă a câinilor – Reducerea suferinței câinilor.
5. Interzicerea vânătorii sportive – Pentru toate animalele sălbatice.
6. Interzicerea producției și comercializării blănurilor naturale – Oprirea suferinței animalelor crescute pentru blană.
7. Introducerea în programa școlară a unei ore de protecția mediului, protecția animalelor și nutriție.
8. Interzicerea deținerii de animale pe o perioadă de cel puțin 10 ani pentru persoanele condamnate pentru cruzime asupra animalelor.
9. Obligativitatea sterilizării și microcipării pisicilor – Implementarea programelor de tipul „Prinde, Sterilizează, Eliberează” pentru reducerea populației de pisici fără stăpân.
10. Interzicerea grădinilor zoologice – Transformarea celor existente în sanctuare și centre de educație pentru copii. Introducerea în țară a speciilor care nu sunt native României să fie interzisă", transmit organizatorii.
Vezi interviul integral AICI:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News