Ce trebuie să mănânci când ai un zbor lung cu avionul. Cori Grămescu, sfaturi: "Ne supun unui stres suplimentar"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Când ai un zbor lung cu avionul, ar trebui să fi atent la câteva aspecte.

"Călătoriile lungi sunt un stres suplimentar pentru organism - ore întregi petrecute în scaunul de avion, fluctuațiile de presiune, retenția de apă cauzată de sedentarismul prelungit și lipsa somnului ne supun unui stres suplimentar, însă putem interveni alegând mese bogate în legume. Un alt aspect important este să ne hidratăm corect și să evităm dulciurile și alimentele foarte sărate.

Cum călătoresc spre Germania, înainte de zbor m-am “vitaminizat” corespunzător. Am ales să mănânc o porţie generoasă de salată asortată cu ou fiert și diferite tipuri de brânzeturi. Pâinicile erau calde și pufoase așa că m-am răsfățat cu o chiflă cu cremă de brânza, o plăcere pe care nu mi-o refuz niciodată pentru că ador combinaţia asta.

Cred că e foarte important să ai confort sporit în timpul călătoriilor. Nu uitați că, atunci când călătoriți cu avionul, e nevoie de hidratare sporită, din cauza faptului că aerul este mult mai uscat la bordul avionului",a  spus Cori Grămescu.

De ce mâncarea are alt gust când călătorim cu avionul

Mâncarea pe care o primim în timpul unui zbor are un gust diferit față de cel obișnuit. Profesorul Dan Vodnar de la USAMV Cluj explică, pe rețelele sociale, motivul pentru care alimentele au o altfel de aromă în avion:

”Știați că alimentele au arome diferite atunci când zburăm cu avionul? Altitudinea schimbă chimia corpului, făcând ca aromele să aibă intensități diferite atunci când sunt consumate în avion, în comparație cu intensitatea resimțită la sol”, subliniază profesorul Vodnar.

Când călătorim cu avionul trebuie să avem grijă să nu ronțăim chipsuri sau biscuiți, mai ales că nu sunt alimente sănătoase. Despre acest subiect amintea și nutriționistul Cori Grămescu. Acesta subliniază că avem nevoie de legume și multe lichide, să evităm cafeaua și energizantele și să bem cât mai multă apă. Citește mai mult>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel