Elena Cristian, după curățenia din Guvern: ”Lovitură de imagine!”. Varianta câștigătoare pentru PSD la Cotroceni

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, redactor-șef DC Business, a explicat cum trebuie să se prezinte Marcel Ciolacu la consultările cu Klaus Iohannis. 

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a intervenit în direct la România TV unde a explicat ce ar trebui să facă Marcel Ciolacu la consultările cu Klaus Iohannis, dar a comentat și cu privire la demisiile din Guvernul Orban, ce ar fi fost solicitate de către premierul interimar Nicolae Ciucă. 

”Încă de ieri ne-am întrebat de ce s-a procedat astfel, probabil că a fost o discuție, iar cei care au fost sfătuiți să își dea demisia au întrebat care sunt motivele pentru care trebuie să facă acest lucru și li s-a spus că ”așa am decis eu și dacă nu vă convine mergeți la presă și le spuneți că așa am decis eu”. Sigur că este o mișcare de imagine pentru Nicolae Ciucă. Încearcă să arate că vrea curățenie în Guvern. M-aș fi așteptat la acest lucru dacă vorbeam de guvernul unui alt partid politic și nu din Guvernul din care Nicolae Ciucă a făcut parte până ieri, când a fost numit premier interimar. Deci e clar că este o lovitură de imagine”, a declarat Elena Cristian. 

Cine va fi noul premier? 

În ceea ce privește numirea viitorului premier, Elena Cristian a precizat că PSD trebuie să meargă în fața președintelui Iohannis cu o majoritate formată, pe lângă numele de premier. 

”Eu cred că PSD, atunci când va fi anunțat calendarul consultărilor, pentru că va fi un calendar al consultărilor de fațadă, de formă, imediat ce alegerile vor fi validate, eu cred că PSD, pe lângă propunerea de premier pe care o are încă din seara alegerilor, ar trebui să meargă și cu o formulă de majoritate. În acest moment, niciuna din cele două formațiuni nu negociază cu nimeni. Se presupune că PNL va face Guvern cu USR, cu UDMR ca să ajungă la 50% și se presupune că PSD ar putea să negocieze să facă o majoritate. Dacă PSD va merge doar cu un nume în plic atunci nu va avea câștig de cauză, chiar dacă a câștigat alegerile și chiar dacă după redistribuire se va apropia de 35%. Discuțiile trebuiau pornite încă de duminică seara, ori eu nu văd acest lucru”, a mai declarat Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel