Ce trebuie să faceți dacă vă pierdeți cheile: Metoda științifică pentru a le găsi

Fotografie de la Nathan Cowley/ Pexels
Fotografie de la Nathan Cowley/ Pexels

Dacă ți-ai pierdut cheile și nu știi de unde să începi să le cauți, ar trebui să încerci metoda Annei Nowakowska.

Fie că sunt cheile de la casă sau de la mașină, toată lumea, mai devreme sau mai târziu, va trăi cel puțin odată acel fior de a nu le mai găsi. Panica, în aceste cazuri, este, din păcate, prima reacție care te copleșește. Aparent, totuși, există o metodă științifică pentru a le găsi. Să încercăm să înțelegem ceva mai mult.

Metoda de a găsi cheile de la casă sau de la mașină

Metoda științifică pentru găsirea cheilor este legată de numele Anna Nowakowska de la Universitatea din Aberdeen. Ea a fost cea care a realizat un studiu în care sugerează metoda potrivită pentru  găsi obiectele pierdute.

De unde să începem când apare acest scenariu?

Prima încercare este cea mai evidentă: căutați cheile unde le puneți de obicei. Cu toate acestea, dacă nu se găsesc acolo, atunci trebuie să lucrăm la memorie și să ne gândim la locul unde credem noi că le-am văzut ultima dată.

Și dacă chiar și această încercare eșuează, ce mai rămâne de făcut? Aici vine în ajutor metoda dezvoltată de Anna Nowakowska, potrivit Supereva.

Ea a observat că oamenii pierd mult timp căutând lucruri în locurile cele mai evidente, când în realitate ar fi suficient să-și folosească viziunea periferică. Dar ce înseamnă asta?

Degeaba continuăm să căutăm cheile pierdute în locurile evidente în care le depozităm de obicei. Este inutil să le cauți pe masă sau pe jos. Cel mai bun lucru de făcut pentru a le găsi este să te uiți în locurile din casă care sunt mai haotice și mai aglomerate. Verificarea în locurile aglomerate înseamnă să te asiguri că creierul poate identifica cheile și le poate recunoaște în confuzie.

Exact așa funcționează: ochiul trimite informații către creier care recunoaște detaliile din viziunea generală, în special mănunchiul de chei pe care îl cauți. 

Deci, dacă aveți o grămadă de haine pe pat, verificați în apropiere. 

Celelalte 5 lucruri de făcut pentru a vă găsi cheile

Există și alte sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când căutați un articol pierdut:

- Nu vă lăsați acaparați de valul emoțional al anxietății

- Nimic nu este cu adevărat pierdut

- Restrângeți zona de căutare

- Nu căuta în același loc iar și iar

- Luați în considerare că cineva poate să fi luat articolul pe care îl căutăm

Să vedem aceste sfaturi în detaliu. În primul rând, este inutil să cauți imediat după ce ai realizat că nu mai găsești lucrul pierdut, deoarece valul emoțional de anxietate nu va face decât să înrăutățească situația. Mai bine să te oprești, să respiri și să revii la o stare de mai mare luciditate.

Nimic nu se pierde cu adevărat: lucrurile sunt adesea acolo unde ar trebui să fie, adică sub nasul nostru.

Încercați să vă concentrați pe ultima dată când ați folosit articolul pe care îl căutați.

Concentrați-vă mai bine pe zona în care ar trebui să fie cheile. Nu are rost să mergi prea departe, deoarece obiectele dispar adesea la o jumătate de metru de locul unde ar trebui să fie. De asemenea, este posibil ca vina să nu fie a noastră, ci ca cineva (copilul, un coleg) să fi luat ceea ce căutăm.

Când într-adevăr nu mai e nimic de făcut, atunci e mai bine să o iei filozofic și pentru că doar știi că deseori lucrurile ”reapar” atunci când te aștepți mai puțin și când nu mai ai nevoie de ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel