Ce trebuie să faci când găsești o pisică fără stăpân. Iată câțiva pași pe care să-i urmezi

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Pisicile se îndepărtează adesea de familiile lor și uneori nu își pot găsi calea înapoi. Câteodată, pur și simplu ies la o plimbare și intenționează să se întoarcă acasă în scurt timp, însă nu reușesc. Iată câțiva pași pe care să-i urmezi atunci când găsești o pisică fără stăpân.

Identifică pisica (dacă poți)

Nu presupune că pisica pe care ai găsit-o este vagaboandă. Dacă pare sănătoasă și bine îngrijită, cel mai probabil aparține unei familii. Iată câțiva pași pe care îi poți face pentru a încerca să identifici familia pisicii.

1. Dacă pisica fără stăpân este prietenoasă, verifică dacă poartă guler. Dacă poartă, acest guler ar trebui să aibă pe el datele de contact ale familiei sale.

2. Dacă nu poartă guler, încerca să întrebi în preajmă pentru a vedea dacă cineva din cartier a pierdut-o. Dacă pisica aparține unei case din zonă, îi poți găsi rapid familia.

3. Dacă nu există semne vizibile de identificare sau dacă nicio familie nu se prezintă să o revendice, atunci va trebui să duci pisica fără stăpân la o clinică veterinară locală. Pisica ar putea avea un microcip. Cea mai apropiată clinică va putea scana microcipul pentru a afla detalii despre familia pisicii și pentru a o reuni cu proprietarul ei.

Găsirea proprietarilor

Dacă nu există semne vizibile de identificare, asta nu înseamnă că pisica nu aparține cuiva. Pisicile sunt spirite libere și le place să hoinărească. Următorul pas este să faci tot ce poți pentru a găsi stăpânul pisicii și a o returna familiei.

Uită-te la anunțurile pentru pisici pierdute și vezi dacă vreuna dintre descrieri se potrivește cu pisica pe care ai găsit-o. Verifică ziarele și listele locale pentru a vedea dacă cineva a postat o pisică similară.

De asemenea, poți fi proactiv. Imprimă postere cu pisica pe care ai găsit-o și plasează-le în cartier. Împrăștie vestea. Rețelele sociale sunt foarte eficiente în acest sens. 

Pot adopta o pisică vagaboandă?

Dacă ai urmat toți pașii de mai sus și încă nu ai găsit o familie pentru pisică, atunci este posibil să fie o pisică fără stăpân. În unele cazuri, pisicile sunt, din păcate, abandonate de stăpânii lor și ar putea să nu fie binevenite înapoi.

Dacă dorești să păstrezi pisica, de obicei poți. Atât timp cât pisica se simte confortabil în casa ta, chiar nu există restricții.

Asigură-te că ai luat în considerare cu atenție decizia de a păstra o pisică, totuși. Ar trebui să poți plăti pentru orice tratament veterinar de care are nevoie, precum și pentru hrana și bunăstarea lor și ar trebui să-i faci microcip pentru a preveni să se piardă din nou.

Amintiți-vă, pisicile au tendința să rătăcească și pot aparține deja unei familii. Dacă nu ați reușit să găsiți o familie și nu o puteți adopta, dați-le la cel mai apropiat adăpost pentru bunăstarea animalelor. Aceste organizații vor face tot posibilul pentru a găsi proprietarii sau pentru a le găsi o casă nouă și iubitoare, potrivit Purina.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel