Ce trebuie să faci când găsești un câine fără stăpân. Află câțiva pași pe care să-i urmezi

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Ce se întâmplă când găsești un câine rătăcit și cum poți ajuta? Află ce trebuie să faci!

Chiar dacă ai o conexiune aproape instantanee și vrei să-l ții cu tine, există pași de bază pe care trebuie să-i urmeze toată lumea atunci când găsește un câine fără stăpân.

Ce ar trebui să faci dacă ai găsit un câine singur

1. Abordează-l cu atenție

Un câine care este pierdut este probabil foarte speriat și copleșit de împrejurimi. Dacă câinele este rătăcit, va fi precaut cu ființele umane și s-ar putea să se sperie de intențiile tale. Apropie-te de câine cu atenție. Asigură-te că nu îl sperii și mai mult și că limbajul tău corporal îi liniștește. Vorbește cu ei liniștitor pentru a-l face să se simtă confortabil. Nu vrei să o ia la fugă, mai ales când există trafic în jur. Dacă se comportă agresiv, nu te apropia, ci găsește asistență.

2. Verifică dacă este într-adevăr un câine fără stăpân

Verifică dacă are guler și dacă acel guler îți spune cine este proprietarul. De asemenea, ar trebui să verifici zona pentru a te asigura că proprietarul lor nu este în apropiere! Dacă poți găsi datele de contact ale proprietarului pe gulerul lor, sună imediat și spune-i că animalul lor de companie este în siguranță.

3. Verifică dacă există răni

Unii câini pot fi răniți. În astfel de cazuri, poate fi necesar să îl duci direct la veterinar.

4. Contactează autoritățile locale

Contactează imediat autoritățile locale și stabiliți o oră pentru ca acestea să ridice câinele. Dacă acest lucru este sigur și ușor, poți duce mai întâi câinele acasă, dar apoi trebuie să suni imediat autoritățile. Poate părea tentant să păstrezi câinele, dar acest lucru este împotriva legii. Câinele poate să nu fie de fapt un câine fără stăpân și poate aparține cuiva. Eșecul de a raporta un câine găsit autorităților locale poate duce la o acuzație de furt.

De ce ar trebui să urmezi pașii de mai sus

Cel mai important pas atunci când găsești un câine fără stăpân este să-ți dai seama dacă are o casă iubitoare care îl caută cu disperare. Urmărirea pașilor de mai sus crește șansele ca animăluțul să se reîntâlnească cu stăpânul său.

„Pot să păstrez un câine fără stăpân?”

În anumite cazuri, câinele poate fi într-adevăr unul vagabond și poate avea nevoie de o familie. Înainte de a alege să adopți un câine fără stăpân, asigură-te că ești pregătit pentru angajament. Câinii necesită multă îngrijire și ceva capital pentru a fi îngrijiți corespunzător. Vă vor răsplăti de o mie de ori cu dragoste și loialitate, așa că va fi o investiție demnă, potrivit Purina.co.uk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel