Ce trebuie să faci cu coaja ouălor roșii sfințite: nu o poți arunca!

Ce trebuie să faci cu coaja ouălor roșii sfințite, nu o poți arunca. Sursa foto: freepik.com
Ce trebuie să faci cu coaja ouălor roșii sfințite, nu o poți arunca. Sursa foto: freepik.com

Strămoșii noștri au tratat cu foarte mare atenție coaja ouălor roșii sfințite de Paște și considerau că este un păcat să o arunce.

Prin urmare, bunicile îngropau coaja ouălor roșii sfințite de Paște în câmp sau grădină. Se credea că o astfel de binecuvântare va face pământul mai fertil.

La fel, coaja ouălor roșii era aruncată în râuri sau lacuri. Se credea că apa poate duce coaja în lumea morților și astfel și ei vor afla despre Învierea Domnului.

Fierbe ouăle în vin roșu. Cea mai originală metodă de vopsire a ouălor de Paște

Dar existau și alte moduri de a folosi coaja ouălor roșii. Uneori coaja era măcinată și adăugată în hrana pentru găini, care vor face ouă mai puternice. În unele regiuni, se credea că coaja ouălor roșii trebuie ascunsă în spatele icoanelor sau era aruncată pe acoperiș pentru a atrage fericirea în casă.

 

Ce se face acum cu coaja ouălor sfințite?

O modalitate de a folosi ouăle de Paște rămase este să le arzi și să folosești cenușa ca îngrășământ. În același timp, este necesar să îngropi această cenușă acolo unde oamenii nu o vor călca cu picioarele. O opțiune bună este să o pui sub pomi fructiferi sau tufișuri.

De ce ciocnim ouă de Paști. Ce semnifică acest obicei

Totuși, preoții asigură că după sfințire coaja de ou nu capătă nicio calitate deosebită și poate fi aruncată ca orice altă materie organică obișnuită. La urma urmei, este doar un „ambalaj” în care se află oul. Cu toate acestea, dacă nu verei să arunci coaja ouălor roșii, duhovnicii spun să o îngropi în pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel